Δευτέρα – Παρακσευή: 8:00 – 17:30
ΘΑ KANETE ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΩΣΗ;
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
ΤΗΛ: 210 574 74 74

Τιμή: από 47,7€/m² Υλικα & Εργασία

Μόνωση Ταράτσας Durosol Light Roof Plus

Η πιο ελαφριά μόνωση ταράτσας στην αγορά με τελική επιφάνεια γρανιτοπλακάκι για πλήρη βατότητα. 10Ετή Εγγύηση Συστήματος.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ DUROSOL LIGTH ROOF PLUS

Η εταιρεία Fragoulakisσας προσφέρει την πιο ελαφριά μόνωση ταράτσας στην αγορά με πλήρη βατότητα. Πρόκειται για το σύστημα DUROSOLLightRoofPlusμε τελική επίστρωση γρανιτοπλακάκι.Αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για μονώσεις ταρατσών σε παλιές κατασκευές οι οποίες χρειάζονται θερμομόνωση και στεγάνωση, πλήρη βατότητα αλλά μηδαμινό επιπλέον βάρος!

Το βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου συστήματος είναι ότι συνδιάζει όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν η μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof και η Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας εξαλείφοντας ταυτόχονα όλα τα μειονεκτήματα τους!

Όλα αυτά η εταιρεία Fragoulakis έχει καταφέρει να σας τα προσφέρει,εγγυημένα,στην καλύτερη τιμήτης αγοράς.

Συγκεκριμένα, τα βασικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Durosol LightRoof Plus είναι:

 1. Πλήρης θερμομόνωση & στεγάνωση.
 2. Πλήρη βατότητα στην ταράτσα.
 3. Ελαφριά λύση (40kg/m²).
 4. Η πιο οικονομική λύση για μόνωση με πλήρη βατότητα (από 47,7 €/m² + Φ.Π.Α.).
 5. Με εγγύηση 10 ετών.

Η πρωτοπόρα μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι είναι μια εξέλιξη της Durosol Light Roof . Η Light Roof είναι με διαφορά η πιο ελαφριά και οικονομική λύση για πλήρη θερμομόνωση και στεγάνωση ταράτσας. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως δεν επιτρέπει την πλήρη βατότητα της ταράτσας και συγκεκριμένα δεν επιτρέπει την εφαρμογή σημειακού φορτίου (καρέκλες, τραπέζια κλπ), αλλά μόνο για ήπια χρήση. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα το λύνουμε τοποθετώντας γρανιτοπλακάκι πάνω ως τελική επίστρωση, προσδίδοντας πλήρη βατότητα στην ταράτσα. Αν αυτό δεν σας ενδιαφέρει και σπάνια επισκέπτεστε την ταράτσα σας (για να απλώσετε ρούχα, να ελέγξετε τον ηλιακό ή την κεραία), τότε η πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση για εσάς είναι η Durosol Light Roof.

Από την άλλη, η Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι υπερισχύει και της Ανεστραμμένης Μόνωση Ταράτσας, καθώς προσφέρει μια εξίσου ποιοτική μόνωση ταράτσας, με πολύ χαμηλότερο βάρος, σε καλύτερη τιμή και την εγγύηση 10 ετών της εταιρείας Fragoulakis, που ειδικεύεται πάνω από μισό αιώνα στην παραγωγή και εμπορία κορυφαίων μονωτικών υλικών. Η Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι αποτελεί με διαφορά την πλέον κατάλληλη λύση για μονώσεις ταρατσών παλιών κατασκευών, που δεν αντέχουν μεγάλος βάρος, λόγω στατικότητας του κτηρίου. Σκεφτείτε απλά πως το μέσο βάρος μια ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας φτάνει περίπου τα 200kg/m², ενώ η Durosol Light Roof Plus Γρανοτοπλακάκι δεν θα προσθέσει πάνω από 40kg/m² στην ταράτσα σας, δηλαδή 5 φορές λιγότερο βάρος από τις υπόλοιπες λύσεις της αγοράς για πλήρη θερμομόνωση και στεγάνωση ταράτσας με πλήρη βατότητα.

Σημαντικές Πληροφορίες

Η τελική επίστρωση της εφαρμογής είναι γρανιτοπλακάκι, το οποίο προσδίδει πλήρη βατότητα. Μια ενδεικτική τιμή για το τελικό κόστος, δηλαδή το κόστος αγοράς όλων των απαιτούμενων υλικών μαζί με το κόστος εφαρμογής (εργατικά) από κάποιο από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μόνωσης της εταιρείας μας, κυμαίνεται περίπου στα 47,7€/m² + ΦΠΑ . Από την άλλη το βάρος της μόνωσης ανέρχεται περίπου στα 40 kg/m², γεγονός που την καθιστά ιδανική λύση για παλαιότερες κατασκευές που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αρκετό βάρος, αλλά χρειάζονται πλήρη βατότητα.

Ενημερωθείτε πλήρως για την αναλυτικό κόστος τόσο αυτής όσο και των υπολοίπων μεθόδων μόνωση ταράτσας,επισκεπτόμενοι την ενότητα Μονώσεις Ταρατσώνν Τιμές.

Ακολουθία Εργασιών για μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof Plus

 1. Ελέγχουμε αν υπάρχουν ρύσεις (κλίση). Αν υπάρχουν σημειακά προβλήματα φροντίζουμε να τραβήξουμε ράμματα πάνω από αυτά τα σημεία και αν το ύψος των κοιλοτήτων είναι μικρότερο των 1cm συνεχίζουμε κανονικά. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να επιδιορθωθούν οι κοιλότητες με την χρήση επισκευαστικού τσιμέντου, το οποίο οπλίζεται με υαλόπλεγμα. Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ρύσεις τις δημιουργούμε εκ νέου με τη χρήση ελαφρομπετού ή καλύτερα χρησιμοποιώντας διαφορετικά πάχη μονωτικού.****
 2. Ελέγχουμε την επιφάνεια της ταράτσας. Αν η τελική επίστρωση στην επιφάνεια της ταράτσας είναι τσιμεντοκονία, μπετόν ή γενικότερα υλικό τσιμεντοειδούς βάσης, μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά στα επόμενα βήματα. Αν όμως υπάρχει ως τελική επίστρωση ασφαλτόπανο ή οποιοδήποτε επαλειπτικό, τότε πρέπει πρώτα να γίνει η πλήρης αποξήλωσή τους και μετά να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα βήματα.
 3. Προαιρετικά, περνάμε 2 χέρια Waterblock flex, το 2ο χέρι τουλάχιστον 24 ώρες μετά το πρώτο. Η συγκεκριμένη στεγανωτική στρώση συστήνεται μόνο σε περίπτωση που προϋπάρχει πρόβλημα στεγάνωσης στην κατασκευή (μπαίνουν νερά σε περίπτωση βροχής), διαφορετικά δεν θεωρείται απαραίτητη η πρώτη στρώση στεγάνωσης.
 4. Κολλάμε το Durosol Light Roof (κορυφαίο μονωτικό υλικό διογκωμένης πολυστερίνης) σε πλάκες διαστάσεων 100x50cm και με ελάχιστο πάχος 5cm, χρησιμοποιώντας την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης FGL-Thermo I. Το υλικό επικόλλησης τοποθετείται με οδοντωτή σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια και επιδιώκουμε 100% επικόλληση της πλάκας του Durosol. Το Durosol τοποθετείται χτιστά, με αρμούς διαστολής 2cm από τοίχους, στηθαία και 0,5cm/10m. Στα σημεία με προβληματικές ρύσεις τραβάμε ράμματα με το προϋπολογισμένο πάχος durosol, ώστε κατά την επικόλληση να φέρουμε το durosol πρόσωπο με τα ράμματα, γεμίζοντας από κάτω με FGL-Thermo I.
 5. *Ο αρμός με τα στηθαία δεν γεμίζεται με κόλλα, αφρό πολυουρεθάνης ή άλλο υλικό πλήρωσης, παρά μόνο με αυτοδιογκούμενη ταινία. Σε κάθε περίπτωση η πλήρωση του αρμού δεν είναι απαραίτητη.
 6. Περνάμε σε όλη την επιφάνεια του Durosol την FGL-Thermo III με οδοντωτή σπάτουλα 1x1cm. Καθώς είναι νωπή εγκιβωτίζουμε το υαλόπλεγμα 5x5mm 160gr/m² με τη λεία πλευρά της σπάτουλας. Για καλύτερο αποτέλεσμα το υαλόπλεγμα αλληλεπικαλύπτεται 10cm.

  Προσοχή! Η θερμοκρασία εφαρμογής είναι 5° – 35° C, ενώ η FGL-Thermo III αναμιγνύεται με 7 λίτρα νερό ανά 25 κιλά, ΟΧΙ παραπάνω. Η επιφάνεια δεν πρέπει να πατηθεί μέχρι και 4 ημέρες μετά την εφαρμογή του FGL-Thermo III. Σε περίπτωση υψηλών καιρικών θερμοκρασιών (>35° C) συστήνεται η διαβροχή του κονιάματος (ένας ψεκασμός μετά την εφαρμογή και ένας το επόμενο πρωί). Δεν περνάμε 2ο χέρι. Η επιφάνεια με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος θα έχει την όψη «γκοφρέτας», για αυτό περνάμε την σπάτουλα 2 φορές πάνω από το νωπό κονίαμα για να το λειάνουμε. Η FGL-Thermo III χρειάζεται 24-48 ώρες (ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία περιβάλλοντος) στεγνώματος πριν από βροχή για να «δέσει» και να μην προκληθεί αλλοίωση του κονιάματος.

 7. Αφού «δέσει» το πρώτο χέρι περνάμε δεύτερο χέρι την FGL-Thermo ΙΙI με το υαλόπλεγμα FGL-Mesh 160gr. Προσοχή το δεύτερο χέρι πρέπει να περαστεί τουλάχιστον 24 ώρες μετά.
 8. Αφού «δέσει» και το δεύτερο χέρι FGL-Thermo ΙΙI περνάμε το 1 χέρι του σύστηματος FGL WaterStop System. Προσοχή το δεύτερο χέρι πρέπει να περαστεί τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Στο δεύτερο χέρι που περνάμε το επαλειπτικό κάνουμε επίπαση χαλαζία. Η επιφάνεια ΠΡΕΠΕΙ να είναι στεγνή και καθαρή πριν ξεκινήσουμε αυτό το βήμα.
 9. Επικολλούμε τα γρανιτοπλακάκια της επιλογής του πελάτη (μέγιστων διαστάσεων 33x33cm και ελάχιστου πάχους 8mm) με την Vicolith Αcrylic Flex White. Δημιουργούμε αρμούς ανά 3,5m, όπου σφραγίζονται με πολυουρεθανική μαστίχη. Για το στοκάρισμα των υπόλοιπων αρμών χρησιμοποιούμε εποξειδικό στόκο δύο συστατικών.
 10. Τέλος σφραγίζουμε με πολυουρεθανική μαστίχη τις ενώσεις με αναμονές (πχ ηλιακών, κεραίας κλπ).

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι;

 • Σύστημα μόνωσης ταράτσας με ΠΛΗΡΗ βατότητα και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Πολύ χαμηλό βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο, μέχρι 40kg/m². Άλλες λύσεις με πλήρη βατότητα φτάνουν ακόμα και τα 200kg/m²!
 • Πολύ μικρότερο πάχος κονιάματος σε σχέση με την τσιμεντοκονία (συνολικό πάχος λύσης 8cm – με μονωτικό Durosol 5cm – ).
 • Μικρότερο κόστος σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις θερμομόνωσης και στεγανοποίησης.
 • Προαιρετικά, παρέχονται 2 στρώσεις στεγανοποίησης, μια κάτω από την θερμομόνωση και μια από πάνω από τη θερμομόνωση. Και οι 2 στρώσεις στεγάνωσης έχουν πολλαπλάσιο χρόνο ζωής σε σχέση με μια εκτεθειμένη στεγανωτική στρώση, διότι δεν επηρεάζονται από τον ήλιο και από τις θερμοκρασιακές μεταβολές.
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι αντί για την Ανεστραμμένη Μόνωση;

 • Πολύ πιο ελαφριά λύση (ως και 5 φορές πιο ελαφριά με βάρος το πολύ 40kg/m²)
 • Είναι πιο οικονομική επιλογή.
 • Προσφέρει την ίδια στεγάνωση, θερμομόνωση και βατότητα.
 • Προσφέρει εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus αντί για τη Durosol Light Roof;

Προσφέρει πλήρη βατότητα στην ταράτσα σας και μπορείτε να εφαρμόσετε σημειακά βάρη (καρέκλες, ψησταριές, κλπ) και καθημερινή χρήση.

Τιμές συστήματος μόνωσης Durosol Light Roof Plus

Τιμοκατάλογος στον οποίο φαίνονται οι τιμές των υλικών εργασίας για το σύστημα Durosol Light Roof Plus. Ενδεικτικές τιμές για όλα τα υλικά που θα χρειαστούν για τη μόνωση ταράτσας.

Επιπλέον πληροφορίες για την μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof Plus

 • *Στο παραπάνω κόστος υλικών ΔΕΝ περιλαμβάνεται η 1η προαιρετική στεγανωτική στρώση, αλλά μόνο η 2η.
 • **Σας ενημερώνουμε ότι οι τιμές αυτές αφορούν πληρωμή μετρητοίς. Για μόνωση ταράτσας με το πρόγραμμα επιδότησης εξοικονόμηση κατ’ οίκον υπάρχει επιβάρυνση 12%, λόγω τραπεζικού επιτοκίου, εξαιτίας της μέσης καθυστέρησης στην αποπληρωμή μας 8 μηνών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 • ***Αν δεν υπάρχουν καθόλου ρύσεις στην ταράτσα, για να τις δημιουργήσει το συνεργείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερη κόλλα (περίπου 1Kg/m²) και να «παίξει» με διαφορετικά πάχη μονωτικού, ξεκινώντας π.χ. με 5 πόντους μονωτικό στην υδροροή και αυξάνοντας 1cm για κάθε μέτρο μήκους της ταράτσας. Άρα για μια δίρριχτη ταράτσα διαστάσεων 12×8 θα χρειαστούμε μονωτικά από 5 έως 10 πόντους, με το μέσο πάχος να φτάνει τα 8cm. Άρα το επιπλέον κόστος των υλικών θα είναι περίπου +0,4€/m² για την κόλλα και +3,5€/m² για το 8άρι μονωτικό αντί για 5άρι. Αν προσθέσουμε και ένα επιπλέον κόστος 1,5€/m² για την εργασία, τελικά το κόστος για τη δημιουργία των ρήσεων θα φτάσει τα 5,4€/m². Συνεπώς το κόστος για εφαρμογή της Durosol Light Roof Plus σε ταράτσα χωρίς καθόλου ρύσεις θα φτάσει περίπου τα 53 €/m² + φπα, για όλα τα υλικά και τις εργασίες μόνωσης και δημιουργίας ρύσεων.

Όπως βλέπετε η αξία των υλικών για τη λύση της μόνωσης ταράτσας Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι κυμαίνεται περίπου στα 31,91 €/m²+ΦΠΑ , ενώ το κόστος τοποθέτησης από τους εγκεκριμένους συνεργάτες μας είναι περίπου 16€/m²+ΦΠΑ , Συνεπώς με συνολικό κόστος 47,71 €/m² + Φ.Π.Α. μπορείτε να μονώσετε την ταράτσας σας με τη μέθοδο Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι και να έχετε πλήρη στεγάνωση, θερμομόνωση και μια πλήρως βατή ταράτσα.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τη Μόνωση Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι και να τη συγκρίνετε με τις άλλες μεθόδους μόνωσης, δείτε επίσης τις υπόλοιπες μεθόδους .Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η ελαφριά λύση για μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof με περιορισμένη βατότητα, η Συμβατική Μόνωση Ταράτσας και η Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας. Σε περίπτωση βέβαια που δεν γνωρίζετε ποια μέθοδος ταιριάζει στην περίπτωσή σας, πατήστε στο link για επιλογή τρόπου μόνωσης ταράτσας, ώστε ακολουθώντας ένα σχεδιάγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς, να βρείτε αυτόματα τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα για τη μόνωση της ταράτσας σας!

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το ποια επιλογή μόνωσης ταράτσας καλύπτει τις δικές σας ανάγκες είμαστε πάντα στην διάθεση σας να σας εξυπηρετήσουμε.

Βρες ποιά μόνωση ταιριάζει στην περίπτωσή σου

Απάντησε σε μερικές απλές ερωτήσεις σχετικά με την χρήση της ταράτσας σου και βρες την μόνωση που χριάζεσαι!