Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 – 19:00
ΘΑ KANETE ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΩΣΗ;
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
ΤΗΛ: 210 574 74 74

Τιμή: από 31€/m² Υλικα & Εργασία

Μόνωση Ταράτσας Durosol Light Roof

Το Durosol Light Roof αποτελεί το πλέον ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης και στεγανοποίησης. Είναι το ιδανικό για εσάς εάν η κατασκευή σας είναι παλιά ή χωρίς θερμομόνωση. 10Ετή Εγγύηση Συστήματος

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ DUROSOL LIGHT ROOF

Το σύστημα Durosol Light Roof αποτελεί το πιο ελαφρύ του είδους του στην αγορά. Σχεδιάστηκε από εμάς για να σας παρέχει θερμομόνωση και στεγανοποίηση ταυτόχρονα, με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Είναι ιδανικό για παλιές κατασκευές που δεν έχουν κάποια μορφή θερμομόνωσης και δεν αντέχουν μεγάλο βάρος ή δεν προορίζονται για εκτεταμένη χρήση και βατότητα.

Με βάρος μόλις 9kg/m² είναι ένα από τα συστήματά μας το οποίο σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα για όλους τους λόγους που παρουσιάζονται παρακάτω.

 1. Παρέχει θερμομόνωση με χαμηλό βάρος με μόλις 9 kg/m² κάτι που το κάνει ιδανική λύση για παλαιότερες κατασκευές που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αρκετό βάρος.
 2. Απόλυτα οικονομική με τέλεια σχέση κόστους-αποτελέσματος.
 3. Πολύ ελαφριά σε σχέση με τη Συμβατική Μόνωση Ταράτσας και την Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας.
 4. Αντιμετωπίζονται πανεύκολα προβλήματα ρύσεων δημιουργώντας ρύσεις με τη χρήση μονωτικών υλικών διαφορετικού πάχους.
 5. Eνδεικτικό κόστος της εφαρμογής Durosol Light Roof μαζί με τα εργατικά από κάποιο από τα εξειδικευμένα στις μονώσεις ταρατσών συνεργαζόμενα συνεργεία ανέρχεται στα 31 €/m² + ΦΠΑ.

Βίντεο εφαρμογής του συστήματος Durosol Light Roof

Ακολουθία Εργασιών για μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof

 1. Ελέγχουμε την ύπαρξη ρύσεων τραβώντας ράμματα.
  • Αν υπάρχουν ρύσεις προχωράμε κανονικά.
  • Αν υπάρχουν σημειακά προβλήματα και το ύψος των κοιλοτήτων είναι μικρότερο των 2cm συνεχίζουμε κανονικά, γεμίζοντας τες με κόλλα.
  • Αν τα σημειακά προβλήματα είναι μεγαλύτερα, επισκευάζουμε τις κοιλότητες με επισκευαστικό τσιμέντο το οποίο οπλίζεται με υαλόπλεγμα.
  • Αν το πρόβλημα των ρύσεων είναι μεγάλο και ουσιαστικά δεν υπάρχουν κλίσεις στην ταράτσα ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία.
 2. Κολλάμε το Durosol eXternal roof 100x50cm με ελάχιστο πάχος 5cm με την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης FGL-Thermo I ή με αφρό πολυουρεθάνης (χαμηλής διόγκωσης). Ιδιαίτερα σε επιφάνειες μπετού συστήνεται η χρήση της κόλλας FGL-Thermo I,σε επιφάνεια επαλειπτικού πολυουρεθάνης PU συστήνεται η επικόλληση με αφρό πολυουρεθάνης, το υλικό επικόλλησης τοποθετείται περιμετρικά και στο κέντρο της πλάκας του Durosol. Το Durosol τοποθετείται χτιστά, με αρμούς διαστολής 2cm από τοίχους, στηθαία και 0,5cm/10m. Στα σημεία με προβληματικές ρύσεις τραβάμε ράμματα με το προϋπολογισμένο πάχος durosol, ώστε κατά την επικόλληση να φέρουμε το durosol πρόσωπο με τα ράμματα, γεμίζοντας από κάτω με αφρό πολυουρεθάνης ή FGL-Thermo-I.
 3. Περνάμε σε όλη την επιφάνεια του Durosol την FGL-Thermo III με οδοντωτή σπάτουλα 1χ1cm,καθώς είναι νωπή, εγκιβωτίζουμε το υαλόπλεγμα 5χ5mm 160gr/m2 με την λεία πλευρά της σπάτουλας, το υαλόπλεγμα αλληλεπικαλύπτεται 10cm.

  Προσοχή! Η θερμοκρασία εφαρμογής είναι 5° – 35° C, η FGL-Thermo III αναμιγνύεται με 7 λίτρα νερό ανά 25 κιλά, ΟΧΙ παραπάνω. Η επιφάνεια δεν πρέπει να πατηθεί μέχρι και 4 ημέρες μετά την εφαρμογή του FGL-Thermo III. Σε περίπτωση υψηλών καιρικών θερμοκρασιών (>35° C) συστήνεται η διαβροχή του κονιάματος (1 ψεκασμός μετά την εφαρμογή και 1 το επόμενο πρωί) . Δεν περνάμε 2ο χέρι. Η επιφάνεια με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος θα έχει την όψη «γκοφρέτας», περνάμε την σπάτουλα 2 φορές πάνω από το νωπό κονίαμα για να το λειάνουμε. Αφού στεγνώσει η Fgl-Thermo III, αν η επιφάνεια χρειάζεται περαιτέρω λείανση κάνουμε ένα τρίψιμο με υαλόχαρτο και «σπατουλάρισμα» με την FGL-Thermo III, δεν περνάμε και άλλο χέρι με την οδοντωτή σπάτουλα, αν θέλουμε να περάσουμε και 2ο χέρι ξαναβάζουμε ΚΑΙ υαλόπλεγμα.

  Η FGL-Thermo III χρειάζεται 24-48 ώρες (ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία περιβάλλοντος) στεγνώματος πριν από βροχή για να «δέσει» και να μην προκληθεί αλλοίωση του κονιάματος.

 4. Ολοκληρώνοντας τις μονώσεις ταρατσών με την πρωτοπόρα και οικονομική μέθοδο Durosol Light Roof, εφαρμόζουμε το σύστημα FGL Resin Plus, αφού «δέσει» η FGL-Thermo ΙΙI. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία η επιφάνεια να είναι στεγνή και καθαρή. Αφού πλέον έχει στεγνώσει η FGL-Thermo III και δεν υπάρχει καθόλου υγρασία, περνάμε την επόμενη μέρα το σύστημα FGL WaterStop System (καλύτερα μεσημέρι - απόγευμα για να γλιτώσουμε ακόμα και την πρωινή υγρασία).Προσέχουμε το δεύτερο χέρι του συστήματος να το περάσουμε τουλάχιστον 3 ώρες μετά το πρώτο.

  Επίσης προσέχουμε να περάσουμε το επαλειφόμενο μόνο με ρολό με κοντή τρίχα, όχι με βούρτσα.

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof;

 1. Πολύ χαμηλό βάρος ανά μέτρο, μέχρι 9kg/m², άλλες λύσεις χαμηλού βάρους είναι περίπου 40-50kg/m².
 2. Πολύ μικρότερο πάχος κονιάματος σε σχέση με την τσιμεντοκονία.
 3. Μικρότερο κόστος σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις θερμομόνωσης και στεγανοποίησης.
 4. Προαιρετικά, παρέχονται 2 στρώσεις στεγανοποίησης, μια κάτω από την θερμομόνωση και μια από πάνω ως τελική στρώση. Η στρώση στεγάνωσης κάτω από την θερμομόνωση έχει πολλαπλάσιο χρόνο ζωής σε σχέση με μια εκτεθειμένη στεγανωτική στρώση , διότι δεν επηρεάζεται από τον ήλιο και από τις θερμοκρασιακές μεταβολές.
 5. Δεν είναι ανάγκη να ξηλωθεί η επιφάνεια της μόνωσης, αν στο μέλλον σκεφτείτε να χτίσετε κάτι πάνω από την ταράτσα.
 6. ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

Κόστος συστήματος μόνωσης Durosol Light Roof

Τιμοκατάλογος με ενδεικτικές τιμές υλικών εργασίας για μόνωση ταράτσας. Στη φωτογραφία φαίνονται όλα τα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μία μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof.

Επιπλέον πληροφορίες για την μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof

 • Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
 • Στο παραπάνω κόστος υλικών ΔΕΝ περιλαμβάνεται η 1η προαιρετική στεγανωτική στρώση, αλλά μόνο η 2η τελική στεγανωτική στρώση.
 • Σας ενημερώνουμε ότι οι τιμές αυτές αφορούν πληρωμή μετρητοίς. Για μόνωση ταράτσας με το πρόγραμμα επιδότησης εξοικονόμηση κατ’ οίκον υπάρχει επιβάρυνση 12%, λόγω τραπεζικού επιτοκίου, εξαιτίας της μέσης καθυστέρησης στην αποπληρωμή μας 8 μηνών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 • Σε περίπτωση καθυστερήσεων με υπαιτιότητα του πελάτη, οποιαδήποτε ζημία ή επιβάρυνση προκύψει επιβαρύνει αποκλειστικά τον πελάτη και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στην εγγύηση.
 • Οι τιμές εργασίας αφορούν μόνο τις περιγραφόμενες εργασίες και αναφέρονται σε έργα εντός Αττικής. Για την επαρχία ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο κόστος εργασίας, ανάλογα με τα οδοιπορικά και γενικότερα τις ιδιαιτερότητες του έργου, ενώ οι τιμές έχουν γίνει με αναγωγή σε έργο 100m².
 • Αν δεν υπάρχουν καθόλου ρύσεις στην ταράτσα, για να τις δημιουργήσει το συνεργείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερη κόλλα (περίπου 1Kg/m²) και να «παίξει» με διαφορετικά πάχη μονωτικού, ξεκινώντας π.χ. με 5 πόντους μονωτικό στην υδροροή και αυξάνοντας 1cm για κάθε μέτρο μήκους της ταράτσας. Άρα για μια δίρριχτη ταράτσα διαστάσεων 12×8 θα χρειαστούμε μονωτικά από 5 έως 10 πόντους, με το μέσο πάχος να φτάνει τα 8cm. Άρα το επιπλέον κόστος των υλικών θα είναι περίπου +0,4€/m² για την κόλλα και +4,14€/m² για το 8άρι μονωτικό αντί για 5άρι.Αν προσθέσουμε και ένα επιπλέον κόστος 1,5€/m² για την εργασία, τελικά το κόστος για τη δημιουργία των ρήσεων θα φτάσει τα 5,64€/m². Συνεπώς το κόστος για εφαρμογή της Durosol Light Roof σε ταράτσα χωρίς καθόλου ρύσεις θα φτάσει περίπου τα 36€/m² + φπα, για όλα τα υλικά και τις εργασίες μόνωσης και δημιουργίας ρύσεων.
 • Όπως βλέπετε λοιπόν, η αξία των υλικών για τη λύση της μόνωσης ταράτσας Durosol Light Roof είναι περίπου 20,5€/m²+φπα , ενώ το κόστος τοποθέτησης απο τους εγκεκριμένους συνεργάτες μας είναι ~ 10-12€/m²+φπα. Συνεπώς με συνολικό κόστος από ~31€/m² + Φ.Π.Α. μπορείτε να μονώσετε την ταράτσας σας με τη μέθοδο Durosol Light Roof.
 • Αν πιστεύετε ότι η Μόνωση Durosol Light Roof δεν σας καλύπτει ή θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο, δείτε επίσης την Συμβατική Μόνωση Ταράτσας και την Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας. Σε περίπτωση βέβαια που δεν γνωρίζετε ποιά μέθοδος ταιριάζει στην περίπτωσή σας, πατήστε στο link για επιλογή τρόπου μόνωσης ταράτσας, ώστε ακολουθώντας ένα σχεδιάγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς, να βρείτε αυτόματα τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα για τη μόνωση της ταράτσας σας!

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το ποια επιλογή μόνωσης ταράτσας καλύπτει τις δικές σας ανάγκες είμαστε πάντα στην διάθεση σας να σας εξυπηρετήσουμε.

Βρες ποιά μόνωση ταιριάζει στην περίπτωσή σου

Απάντησε σε μερικές απλές ερωτήσεις σχετικά με την χρήση της ταράτσας σου και βρες την μόνωση που χριάζεσαι!

210 574 74 74