Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 – 19:00
ΘΑ KANETE ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΩΣΗ;
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
ΤΗΛ: 210 574 74 74

Τιμή: ≈52,5 €/m²

Ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας

Μια μέση λύση από άποψη βάρους και βατότητας.

ΑΝΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Μια αρκετά αποτελεσματική και παράλληλα οικονομικά αποδοτική μέθοδος μόνωσης ταράτσας, αποτελεί η Ανεστραμμένη Μόνωση ταράτσας. Συντελεί καταλυτικά στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας, δηλαδή στη βελτίωση της ενεργειακής σας απόδοσης. Εκτός βέβαια από αυτή, υπάρχουν η Συμβατική Μόνωση ταράτσας και η Μόνωση Ταράτσας Light Roof. Σε περίπτωση βέβαια που δεν γνωρίζετε ποιά μέθοδος ταιριάζει στην περίπτωσή σας, πατήστε στο link για επιλογή τρόπου μόνωσης ταράτσας, ώστε ακολουθώντας ένα σχεδιάγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς, να βρείτε αυτόματα τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα για τη μόνωση της ταράτσας σας!

Τι είναι ανεστραμμένη Μόνωση;

Ανεστραμμένη μόνωση ή θερμομόνωση μιας ταράτσας, είναι η μόνωση, στην οποία η θερμομονωτική στρώση μπαίνει πάνω από τη στεγανοποίηση και έτσι κατά κάποιο τρόπο την προστατεύει. Η ανεστραμμένη μόνωση αποτελεί μονόδρομο σε περίπτωση θερμομόνωσης μιας ήδη στεγανοποιημένης ταράτσας. Έχει συντομότερους χρόνους εφαρμογής και κρίνεται ιδανική σε κτήρια επαγγελματικής ή βιομηχανικής χρήσης. Τέλος εφαρμόζεται σε κτήρια και με μέσης κλίσης δώματα.

Πόσο κοστίζει η Ανεστραμμένη Μόνωση Ταρατσών;

Η τελική επίστρωση είναι κατά βάση πλακάκι και για αυτό τον λόγο η λύση αυτή σας προσφέρει πλήρη βατότητα. Μια ενδεικτική τιμή για το τελικό κόστος, περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτούμενων υλικών μαζί με το κόστος εφαρμογής (εργατικά) από κάποιο από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μόνωσης της εταιρείας μας, ανέρχεται στα 52,5 €/m² + ΦΠΑ. Τέλος το βάρος της μόνωσης ανέρχεται σε ≈200 kg/m², συνεπώς δεν ενδείκνυται για αρκετά παλιές κατασκευές.

Στάδια εφαρμογής ανεστραμένης μόνωσης ταράτσας

  • Προετοιμασία της επιφάνειας: Η επιφάνεια πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι καθαρή πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία. Πριν την εφαρμογή θα πρέπει να έχετε προνοήσει για την τοποθέτηση βάσεων για ηλιακούς θερμοσίφωνες, κλιματιστικά μηχανήματα ή άλλου είδους μηχανολογικό εξοπλισμό.
  • Διάστρωση ελαφρομπετόν: Πριν την διάστρωση ελέγχονται οι υπάρχουσες κλίσεις της κατασκευής. Στην συνέχεια τοποθετούνται οδηγοί από νήμα που ορίζουν τις κλίσεις που θα δημιουργηθούν με το ελαφρομπετόν. Η ελάχιστη κλίση που ζητείται είναι 0,7-1% για περιοχές της Α κλιματολογικής ζώνης, 1-1,5% για της Β ζώνης και 1,5-2% για της Γ και Δ ζώνης.

    * Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να προσπεραστεί εφόσον οι ρύσεις τις ταράτσας είναι ήδη σε καλή κατάσταση και καλύπτουν τις ελάχιστες προδιαγραφές.

  • Αποξήλωση σοβά: Μετά το στέγνωμα του ελαφρομπετόν γίνεται περιμετρική αποξήλωση του σοβά σε ύψος 15cm για τον εγκιβωτισμό των κάθετων απολήξεων της στεγανωτικής στρώσης. Αυτή η εργασία κρίνεται ως σημαντική αφού η επικόλληση της μεμβράνης γίνεται στο σταθερό στηθαίο και όχι στο σοβά που μελλοντικά μπορεί να παρουσιάσει αποσαθρώσεις.
  • Τοπικές επισκευές: Προετοιμασία της επιφάνειας με τοπικές επιδιορθώσεις και επισκευές με επισκευαστικό υλικό μη συρρικνούμενο κατά την πήξη του, στα σημεία όπου υπάρχει σαθρό υπόστρωμα, καθώς στα σημεία σύνδεσης των υδρορροών με την κυρίως ταράτσα ή τον φέροντα οργανισμό αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  • Στεγάνωση: Για τη στεγάνωση των συμβατικών δωμάτων/ταρατσών συνίσταται η χρήση επαλειπτικού στεγανωτικού με βάση τις σιλανικές ρητίνες. Η στεγάνωση ξεκινάει με πλήρωση των ρωγμών με ακρυλική μαστίχη εξωτερικού χώρου έπειτα επάλειφουμε την επιφάνεια με αστάρι έιτε πολυουρεθανικής βάσης είτε εποξειδικό νερού 2 συστατικών, προτιμούμε το πολυουρεθανικό εφόσον κάτω από την επιφάνεια δεν υπάρχουν ευπαθή υλικά σε διαλύτες όπως πχ πολυστερίνη. Αστάρι χρησιμοποιούμε εφόσον η επιφάνεια είναι σαθρή ή βρώμικη και αρκετά σκονισμένη. Επείτα περνάμε το επαλειπτικό σιλανικών ρητινών σε 2 στρώσεις σταυρωτά, ο χρόνος αναμονής μεταξύ των στρώσεων είναι τουλάχιστον 3 ώρες, η εφαρμογή γίνεται με ψεκασμό ή ρολό (με σφουγγάρι). Η εφαρμογή του επαλειπτικού γίνεται μόνο σε στεγνές επιφάνειες. Υπάρχει επίσης και η επιλογή της χρήσης ασφαλτόπανου αντί για επαλειτπικό.Η δημιουργία φράγματος υδρατμών κρίνεται περιττή, αφού το επαλειπτικό σιλανικών ρητινών έχει περατότητα υδρατμών 30gr/m2/hr με αποτέλεσμα να επιτρέπει στην εφαρμογή να «αναπνέει» και να δημιουργούνται υγιεινοί χώροι διαβίωσης. *Το φράγμα υδρατμών δημιουργείται σε λύσεις μόνωσης που δεν «αναπνέουν» για να σταματήσει την διάχυση των υδρατμών από το εσωτερικό των χώρων του κάτω ορόφου προς τη στεγανωτική και θερμομονωτική στρώση, ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός υγρασίας εσωτερικής συμπύκνωσης. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με εξηλασμένη πολυστερινή ή οποία δεν «αναπνέει» και σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται.Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε την αναλυτική τιμολόγηση της συγκεκριμένης μεθόδου, αλλά και των υπολοίπων τρόπων μόνωση ταράτσας στο παρακάτω λινκ (Μονωσεις Ταρατσων Τιμες).
  • Τοποθέτηση θερμομονωτικής στρώσης: Οι πλάκες Durosol τοποθετούνται ελεύθερες στη πλάκα του δώματος εκτός από την περίπτωση που έχει κλίση άνω του 40% οπότε γίνεται σημειακή στερέωση των θερμομονωτικών πλακών. Οι πλάκες του Durosol έχουν περιμετρικά πατούρα(στις 4 πλευρές) και θηλυκώνουν μεταξύ τους.
  • Εξασφάλιση βατότητας ταράτσας: Εφόσον το δώμα είναι βατό και χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, τότε η προστατευτική στρώση είναι τσιμεντοκονία όπου παίρνονται και οι ρύσεις, με ελάχιστο πάχος 4 cm, συστήνεται η ενίσχυσή της με μεταλλικό δομικό πλέγμα 10cmx10cm, ίνες πολυπροπυλενίου και latex. Αφού στεγνώσει η τσιμεντοκονία για τουλάχιστον 1ημέρα/cm πάχους, γίνεται στεγανοποίηση με τσιμεντοειδούς βάσης επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα. Όταν στεγνώσει και το τσιμεντοειδές τοποθετούμε με ακρυλική κόλλα πλακιδίων εξωτερικού χώρου πλακάκια της επιλογής του πελάτη. Κρίνεται απαραίτητη η στεγάνωση της τσιμεντοκονίας διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν περάσει νερό από τους αρμούς των πλακιδίων και δεν υπάρχει στεγάνωση από κάτω, το νερό διαπερνά την τσιμεντοκονία τη θερμομονωτική στρώση και εγκλωβίζεται πάνω απ΄το αρχικό στρώμα στεγάνωσης. H εφαρμογή της τσιμεντοκονίας και του πλακιδίου δημιουργεί μια καλαίσθητη και πλήρως βατή επιφάνεια ταράτσας, η οποία ταυτόχρονα προστατεύει τις πλάκες της θερμομόνωσης Durosol στην υφαρπαγή από τον αέρα, από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και τις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Γιατί το μόνο πραγματικά κατάλληλο για μια ποιοτική ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας είναι το Durosol;

Η θερμομόνωση προστατεύει τη στεγανωτική κάλυψη από:

  • τις μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές: +80°C έως -20°C.
  • τη διάβρωση λόγω καιρικών συνθηκών.
  • τις μηχανικές κακώσεις κατά τη χρήση και τη συντήρηση.

Το μονωτικό υλικό της ανεστραμμένης θερμομόνωσης δώματος πρέπει:

  • να αντέχει στην απορρόφηση νερού.
  • να αντέχει σε υψηλές πιέσεις.
  • να προστατεύει τη στεγανωτική στρώση μακροχρόνια.
  • να προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις μηχανικές κακώσεις.

Θετικά και Αρνητικά της Ανεστραμμένης Μόνωσης

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της ανεστραμμένης μόνωσης είναι τα εξής:

  • Η συμβατική μέθοδος εφαρμόζεται μόνο σε επίπεδες η μικρής κλίσης ταράτσες.
  • Τα στρώματα που την απαρτίζουν θα πρέπει να εξασφαλίζουν την εξισορρόπηση των θερμικών τάσεων που αναπτύσσονται λόγω των διαφορετικών συντελεστών διαστολής των υλικών των διαστρωματώσεων, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι εκτεθειμένα στις θερμικές μεταβολές. Βασικός λόγος που χρησιμοποιούμε Durosol είναι ο πολύ χαμηλος συντελεστής διαστολής του (λ).
  • Επειδή η στεγανωτική στρώση εκτίθεται περισσότερο σε θερμικές μεταβολές και θερμικά σοκ, συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη γήρανση της.

Προφανώς όμως όλα τα συστήματα έχουν και μειονεκτήματα:

  • Σε περίπτωση αστοχίας της στεγανωποιητικής στρώσης ο έλεγχος είναι σαφώς πιο δύσκολος. Αυτό σημαίνει ότι η στεγανοποίηση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεγμένη και – αν είναι δυνατόν – να αποτελείται από δύο στρώσεις.
  • Το υλικό της θερμομόνωσης θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, στη θλίψη και στον παγετό. Γι’ αυτό η μόνη επιλογή μας είναι το Durosol.
  • Χρειάζεται περισσότερο υπεύθυνη και λεπτομερής δουλειά όσον αφορά στις κλίσεις.
  • Πολύ σημαντικό: Tο βρόχινο νερό (ή το λιωμένο χιόνι) περνάει κάτω από το γέμισμα και παρεμβάλλεται ανάμεσα από το θερμομονωτικό και την στεγανωτική στρώση, με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά η θερμομόνωση διότι «ζεσταίνεται» από την πλάκα το νερό το οποίο καταλήγει στην αποχέτευση.

Αν πιστεύετε ότι η Ανεστραμμένη μόνωση δεν σας καλύπτει ή θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο, δείτε επίσης την Συμβατική Μόνωση Ταράτσας και την ελαφριά Μόνωση Ταράτσας Light Roof.

Eίμαστε κοντά σας για να συζητήσουμε όλους τους τύπους μόνωσης ταράτσας μαζί σας. Καλέστε μας στο 210 574 74 74 ή γράψτε μας στο sales@fragoulakis.gr

Βρες ποιά μόνωση ταιριάζει στην περίπτωσή σου

Απάντησε σε μερικές απλές ερωτήσεις σχετικά με την χρήση της ταράτσας σου και βρες την μόνωση που χριάζεσαι!

210 574 74 74