ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Δείτε τις κυριότερες λύσεις για μόνωση ταράτσας

monosi-durosol-light-roof

Light Roof Μόνωση Ταράτσας

simvatiki-monosi-taratsas

Συμβατική Μόνωση Ταράτσας

durosol-light-roof-plus-monosi

Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι

Όλοι μας βλέπουμε πως οι καιρικές αλλαγές τελευταία είναι ραγδαίες, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να έχουμε ψυχρότερους χειμώνες και θερμότερα καλοκαίρια. Αυτό βέβαια εκτός των άλλων έχει ως άμεση συνέπεια να αναγκαζόμαστε όλοι μας να καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια (άρα και χρήματα), για να φέρουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας σε υποφερτές συνθήκες. Όλοι βιώνουμε πλέον τα καλοκαίρια μας με ένα κλιματιστικό να λειτουργεί συνέχεια και το χειμώνα τα καλοριφέρ ή τα τζάκια να δουλεύουν στο φουλ! Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Περιβάλλοντος, αλλά κυρίως της τσέπης μας.

Η μόνη λύση για αυτό το πρόβλημα είναι η θερμομόνωση, η μόνωση ταράτσας

Μόνο με τη σωστή μόνωση ταράτσας και τη συνολική μόνωση του σπιτιού σας μπορείτε να αποφύγετε τις τεράστιες απώλειες θερμότητας και να διατηρήσετε το σπίτι σας σε θερμοκρασίες άνετης διαβίωσης. Και όταν αναφερόμαστε σε μόνωση εννοούμε την πλήρη θερμομόνωση, που περιλαμβάνει τόσο τη μόνωση ταράτσας όσο και την εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην μπερδεύετε τις έννοιες θερμομόνωση και υγρομόνωση. Όταν το πρόβλημα σας είναι υγρασίες στο ταβάνι και γενικά όταν περνούν νερά από την ταράτσα, χρειάζεστε υγρομόνωση, ενώ αν θέλετε πιο δροσερό καλοκαίρι και πιο ζεστό χειμώνα, χρειάζεστε θερμομόνωση ταρατσας. Εδώ λοιπόν θα αναλύσουμε τη μονωση ταρατσας, όμως αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε και την ενότητα «Στεγανοποιηση Ταρατσας» για περισσότερες πληροφορίες.

Κάντε τις μονώσεις σας για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε παθητικό, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα!

Πληροφορίες και τα στοιχεία για τη μόνωση ταράτσας

Τι είναι η μόνωση ταράτσας;

Μόνωση ταράτσας ενός κτηρίου είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης πάνω από την πλάκα σκυροδέματος του τελευταίου ορόφου του κτηρίου. Η ταράτσα άλλωστε είναι το σημείο του κτηρίου που δέχεται τις μεγαλύτερες καταπονήσεις από τις θερμοκρασιακές μεταβολές του περιβάλλοντος, γι’ αυτό το λόγο η κατάλληλη και αποτελεσματική μόνωση της είναι απαραίτητη. Οι μέθοδοι που προτείνουμε για μονώσεις ταρατσών είναι τρεις και παρακάτω θα βρείτε links για να δείτε αναλυτικά την κάθε μια λύση μόνωσης. Για την σωστή επιλογή της κατάλληλης μεθόδου μόνωσης ταράτσας, λαμβάνεται υπόψη η υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια (για παλαιό κτήριο) ή η ενεργειακή μελέτη (για νέο κτήριο), σε συνδυασμό με την κλιματική ζώνη (περιοχή) που βρίσκεται το κτήριο, τη χρήση του και τα δομικά στοιχεία που αποτελείται. Η μόνωση πρέπει πάντα να γίνεται σε συνδυασμό με την στεγανοποίηση της για ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τη μόνωση ταράτσας πρέπει καταρχάς να γνωρίζετε πως μπορεί να μειώσει κατά 40% τη συνολική απώλεια θερμοκρασίας από το σπίτι σας. Εμείς για να εξασφαλίσουμε την πλήρως ποιοτική μόνωση, σας προτείνουμε το μονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol, το οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι συνεργάτες μας (Συνεργεία για Μονώσεις Ταρατσών).

myConstructor

Συνεργαζόμαστε με την πρωτοπόρα και καινοτόμα πλατφόρμα, το myConstructor.gr. Εκεί μπορείτε να αναρτάτε δωρεάν το έργο που θέλετε να κάνετε όπως μονωσεις (θερμοπροσοψη, μόνωση ταράτσας / μονωσεις ταρατσωνθερμομονωση), κουφωματα, ανακαινιση / ανακαινισεις (ανακαινιση μπανιου), Προκατασκευασμενα Σπιτια (Ξυλινα Σπιτια, Τροχοβιλες κλπ), Ηλεκτρολογους, Υδραυλικους και ΜηχανικουςΕνδοδαπεδια Θερμανση / Ψυξη,Ενεργειακα Τζακια, Ικριωματα, Συλλεκτες Μπαζων κ.α. – είτε πρόκειται για εργασίες που εντάσσονται στο εξοικονομηση κατ οικον είτε όχι- και στη συνέχεια απλά κάθεστε και λαμβάνετε προσφορές. Όταν λάβετε τις προσφορές σας, μπορείτε να επιλέξετε όποιο συνεργείο θέλετε, συνοπολογίζοντας το οικονομικό σκέλος της προσφοράς τους, την περιγραφή και την πιθανή επικοινωνία που είχατε μαζί τους, αλλά ιδιαίτερα τις αξιολογήσεις που είχαν από προηγούμενους πελάτες.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε έρευνα αγοράς για να βρείτε το κατάλληλο συνεργείο για μονώσεις ταρατσών ή οποιοδήποτε άλλο οικοδομικό έργο, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, επισκεφθείτε άμεσα την πρωτότυπη Ελληνική πλατφόρμα εύρεσης συνεργείων για κάθε οικοδομική εργασία, το myConstructor.gr.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Μονώσεις Ταρατσών Πλεονεκτήματα/Μειονεκτήματα

Αδιαμφισβήτητα, όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το θέμα της μόνωσης. Πιο ειδικά, έντονα σημάδια υγρασίας και μούχλας σε συνδυασμό με μια άσχημη αίσθηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό των χώρων μας θα πρέπει να μας έχουν προβληματίσει. Με άλλα λόγια, για την αποφυγή των παραπάνω προβλημάτων οφείλουμε να προβούμε σε άμεση δράση τους, η οποία θα προστατεύσει τον χώρο μας, εξοικονομώντας χρήματα μας και διατηρώντας στο πέρασμα του χρόνου.

Θερμομόνωση ή στεγανοποίηση;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι δυο παραπάνω όροι για να αποφευχθούν πιθανόν λανθασμένες πρακτικές. Συγκεκριμένα, με τον όρο θερμομόνωση εννοούμε την αποφυγή διαρροής/ εισροής θερμότητας από/ σε ένα χώρο μέσω διάφορων τεχνικών. Στην θερμομόνωση λοιπόν, απαραίτητη είναι η τοποθέτηση της πολυστερίνης του θερμομονωτικού αυτού υλικού που οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως φελιζόλ.

Από την άλλη πλευρά, με τον όρο στεγανοποίηση εννοούμε την υγρομόνωση σε οποιοδήποτε χώρο, επιφάνεια, αντικείμενο με σκοπό να μην μπορεί να το διαπεράσει νερό, χρησιμοποιώντας επί τούτου στεγανοποιητικά υλικά, ειδικά στο να κάνουν την επιφάνεια αδιαπέραστη από το νερό.

Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το πότε πρέπει να θερμομονώσουμε ή να στεγανοποιήσουμε;

Η αλήθεια είναι πως ο παραπάνω διαχωρισμός δεν είναι πάντοτε εφικτός μιας και αρκετές είναι οι φορές που χρειάζεται να προβούμε και στις δυο διαδικασίες. Ειδικότερα, εάν παρατηρούμε στο ταβάνι του χώρου μας συνεχή παρουσία υγρασίας, η οποία επιμένει ακόμη και στις μέρες που δεν είναι βροχερές τότε θα πρέπει να προβούμε τόσο στην διαδικασία της θερμομόνωσης όσο και στην διαδικασία της στεγανοποίησης. Ωστόσο, εάν τα σημάδια της υγρασίας είναι μαύρα χρειαζόμαστε θερμομόνωση, ενώ εάν κιτρινίζουν χρειαζόμαστε στεγανοποίηση. Επίσης , σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγρασία,  χρειαζόμαστε οπωσδήποτε θερμομόνωση.

Τρόποι στεγανοποίησης ταρατσών

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα: Πρόκειται για την πιο ευρέως διαδεδομένη μέθοδο υγρομόνωσης στην Ελλάδα μιας εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα. Απαραίτητα σύνεργα για την διεκπεραίωση της συγκεκριμένης διαδικασίας αποτελούν τα ρολά από ασφαλτικό υλικό, υπάρχουν ρολά ποικίλων ειδών, το οποίο θα πρέπει να επικολληθεί στην ταράτσα με φλόγιστρο και την κατάλληλη κόλλα- βερνίκι.

Πλεονεκτήματα υγρομόνωσης με ασφαλτόπανα

 1. Μέθοδος που αποτελεί εγγύηση υγρομόνωσης αντέχοντας στον χρόνο.
 2. Η τιμή της όλης διαδικασίας είναι οικονομική.
 3. Εγγυάται σίγουρη προστασία από υγρασία.
 4. Δεν παρουσιάζει πρόβλημα κατά την συστολή και διαστολή της επιφάνειας στην οποία θα εφαρμοστεί.

Στεγανοποίηση με επαλειφόμενα

Μια ακόμη μέθοδος η οποία προσφέρει υγρομόνωση όχι όμως θερμομόνωση είναι η επικάλυψη της ταράτσας με στεγανωτικά υλικά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία είδη επαλειφόμενων υλικών τα ακρυλικά, τα πολυουρεθανικά και τα αυτά των σιλανικών ρητινών. Επιλέγοντας ένα από τα τρία παραπάνω επαλειφόμενα υλικά μπορούμε να προβούμε στο πέρασμα της ταράτσας με αυτό το οποίο έχουμε επιλέξει. Πρόκειται για υλικά άσπρα στο χρώμα που δεν τραβούν τις ακτίνες του και έτσι συμβάλλουν στην ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Πλεονεκτήματα υγρομόνωσης με επαλειφόμενα υλικά

 1.    Μέθοδος με υλικά που εγγυώνται ανθεκτικότητα στον χρόνο.
 2.    Δυνατότητα άμεσης απορρόφησης νερού καθώς και στεγνώματος.
 3.    Εύκολη επισκευή σε περίπτωση βλάβης με το πέρασμα επαλειφόμενων ένα ή δυο χεριών.
 4.    Σημαντικά συμφέρουσα οικονομική επιλογή.
 5.    Σημαντική παράμετρος το λευκό χρώμα των επιλειφόμενων υλικών για την όσο τον δυνατόν λιγότερη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Μέθοδοι για μονώσεις ταρατσών

Συμβατική μέθοδος : Πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη μέθοδο μόνωσης  κατά την οποία η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από την στεγάνωση με αποτέλεσμα να δίνει την δυνατότητα βατότητας. Για τον λόγο αυτό η συμβατική – κλασική μέθοδος επιλέγεται κυρίως σε χώρους εμπορικούς.

Πλεονεκτήματα συμβατικής μεθόδου :

 1.    Μέθοδος με χαμηλό κόστος.
 2.    Αντοχή στον χρόνο.
 3.    Άμεση και γρήγορη εφαρμογή.

Μειονεκτήματα συμβατικής μεθόδου:

 1. Κατάλληλη κυρίως για επίπεδες επιφάνειες ή επιφάνειες με μικρή κλίση.
 2. Πιθανότητα αλλοίωσης λόγω συνεχούς έκθεσης σε ηλιακή ακτινοβολία.
 3. Λόγω τοποθέτησης ασφαλτόπανου δεν δίνεται η δυνατότητα εκατό τοις εκατό βατότητας.
 4. Υπάρχει περίπτωση περάσματος του νερού κάτω από την τσιμεντοκονία σε περιπτώσεις φθοράς.

Ανεστραμμένη μέθοδος : Πρόκειται για την μέθοδο κατά την οποία η θερμομόνωση τοποθετείται πάνω από την στεγάνωση. Με άλλα λόγια, γίνεται λόγος για την αντίθετη μέθοδο σε σχέση με την συμβατική.

  Πλεονεκτήματα ανεστραμμένης μεθόδου:

 1. Παρέχει προστασία στην στεγάνωση μιας και τοποθετείται από πάνω της ακόμη και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
 2. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε περίπτωση που θέλουμε να θερμομονώσουμε.
 3. Προτείνεται για επιφάνειες μεσαίας ή μεγάλης έκτασης.
 4. Συνολικό κόστος αρκετά λογικό.

Μειονεκτήματα ανεστραμμένης μεθόδου:

 1. Σε περίπτωση λανθασμένων κινήσεων κατά την διαδικασία της στεγανοποίησης, προβλέπεται πλήρης αποτυχία.
 2. Μεγάλη προσοχή και επαγγελματισμός κατά την διεκπεραίωση της μεθόδου.

Μέθοδος light roof : Πρόκειται για την πλέον καινοτόμα μέθοδο η οποία συνδυάζει θερμομόνωση και στεγάνωση πραγματικά με την πιο ελαφριά μορφή. Συστήνεται τόσο σε κτήρια παλαιάς όσο και νέας οικοδομής.

Πλεονεκτήματα μεθόδου light roof :

 1. Χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους μόνωσης (κλασική/συμβατική και ανεστραμμένη).
 2. Μικρό πάχος κονιόματος όπως και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος.
 3. Εγγύηση πλήρους στεγάνωσης και θερμομόνωσης.
 4. Δίνεται η δυνατότητα παροχής δυο στρώσεων στεγανοποίησης ανάμεσα στην θερμομόνωση.

Μειονεκτήματα μεθόδου light roof :

 1. Αδυναμία αντοχής μεγάλου βάρους.
 2. Δεν συστήνεται σε περιπτώσεις που αναμένεται καθημερινή και συνεχής χρήση της ταράτσας.
 3. Δεν προσφέρεται με άλλα λόγια η δυνατότητα πλήρους βατότητας.

Μέθοδος light roof plus : Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη έκδοση της καινοτόμας μεθόδου light roof η οποία αποτελεί την σίγουρη και ανεπιφύλακτη επιλογή θερμομόνωσης και στεγάνωσης.

Πλεονεκτήματα light roof plus:

 1. Δίνεται η δυνατότητα συνδυασμού χαμηλού βάρους και πλήρους βατότητας.
 2. Άριστος συνδυασμός θεμομόνωσης και στεγάνωσης.
 3. Ιδιαιτέρως προσιτή τιμή όλης της διαδικασίας.
 4. Εγγύηση ανθεκτικότητας μέσα στα χρόνια.
 5. Προσφέρεται η δυνατότητα καθημερινής απεριόριστης χρήσης.
 6. Συνδυασμός όλων των πλεονεκτημάτων σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους μόνωσης.

Για αυτό η μόνωση ταράτσας με Durosol είναι η κορυφαία μόνωση!

Κατασκευαστική & επισκευαστική μόνωση

Χρονικά η μόνωση ταράτσας καλό είναι να γίνεται από την αρχή, όταν κατασκευάζεται το κτίριο σας, γι’ αυτό και ονομάζεται κατασκευαστική μόνωση ταράτσας. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν γίνει σε αυτή τη φάση και αργότερα η ταράτσα σας έχει θερμικές απώλειες ή διαρροή νερού, μπορούμε και πάλι να πετύχουμε την υγρομόνωση και θερμομόνωση της ταράτσας σας, με την λεγόμενη επισκευαστική μόνωση ταράτσας.

Συστήματα για θερμομόνωση & μόνωση ταράτσας:

Υπάρχουν τρεις βασικοί μέθοδοι για μόνωση ταράτσας, ανάλογα με την σειρά των στρώσεων των υλικών μόνωσης σε αυτά.

Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι (Ενδεικτική τιμή 25,65€/m² + Φ.Π.Α., Πλήρους βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈40kg/m²)

– Ανεστραμμένη Μόνωση (Ενδεικτική τιμή 28.65€/m² + Φ.Π.Α., Πλήρους βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈200kg/m²)

Συμβατική Μόνωση (Ενδεικτική τιμή 15,7€/m² + Φ.Π.Α., Περιορισμένης βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈50kg/m²)

Μόνωση Durosol Light Roof (Ενδεικτική τιμή 12,68€/m² + Φ.Π.Α., Περιορισμένης βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈9kg/m²)

Σε περίπτωση βέβαια που δεν γνωρίζετε ποια μέθοδος μόνωσης ταράτσας ταιριάζει στην περίπτωσή σας, πατήστε στο link για επιλογή τρόπου μόνωσης ταράτσας, ώστε απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις, να βρείτε εύκολα τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα για τη δική σας μόνωση ταράτσας!

Μη χάσετε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθείτε άμεσα για πιθανή χρηματοδότηση σας για τις μονώσεις του σπιτιού σας, μέσω του προγράμματος εξοικονόμιση κατ οίκον, που υποστηρίζεται από όλες τις τράπεζες και μπορείτε να πάρετε επιχορήγηση ως και 70%!

Το DUROSOL για τη μόνωση ταράτσαςfragoulakis durosol

 •  έχει την υψηλότερη θερμομονωτική ικανότητα (πιστοποιημένες ιδιότητες)
 • «αναπνέει» και άρα δεν έχουμε συσσώρευση υγρασίας στην επιφάνεια του μονωτικού.
 •  Συνοδεύεται από ΕΓΓΥΗΣΗ 10 Χρόνων για κάθε μόνωση ταράτσας

Προσοχή! τα μονωτικά με κλειστές κυψέλες, δεν «αναπνέουν» και δημιουργούν προβλήματα συσσώρευσης υγρασίας. Σε μονώσεις ταρατσών που χρησιμοποιούνται υλικά που δεν «αναπνέουν» οι χώροι γίνονται ανθυγιεινοί, απαιτείται συχνός εξαέρισμος και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών (πιάνει υγρασία στο ταβάνι και στις κολώνες, συνήθως στην κουζίνα και στο μπάνιο όπου παράγονται πολλοί υδρατμοί) και μετέπειτα μούχλα.

 • Οι θερμομονωτικές και μηχανικές ιδιότητες του DUROSOL παραμένουν αμετάβλητες και με την πάροδο 100 ετών κατά τη μόνωση ταράτσας.
 • Είναι υγιεινό, διογκώνεται με ατμό, δεν περιέχει επιβλαβή αέρια όπως freon ή CO2. Δεν καταδικάζεται από περιβαντολογικές οργανώσεις, όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη (η μαύρη λίστα της greenpeace)
 • Δεν απορροφάει – κατακρατάει υγρασία και δεν προσβάλλονται οι θερμομονωτικές του ιδιότητες από την υγρασία και το νερό.

Για αυτό η μόνωση ταράτσας με Durosol είναι η κορυφαία μόνωση!

Κατασκευαστική & επισκευαστική μόνωση

Χρονικά η μόνωση ταράτσας καλό είναι να γίνεται από την αρχή, όταν κατασκευάζεται το κτίριο σας, γι’ αυτό και ονομάζεται κατασκευαστική μόνωση ταράτσας. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν γίνει σε αυτή τη φάση και αργότερα η ταράτσα σας έχει θερμικές απώλειες ή διαρροή νερού, μπορούμε και πάλι να πετύχουμε την υγρομόνωση και θερμομόνωση της ταράτσας σας, με την λεγόμενη επισκευαστική μόνωση ταράτσας.

Ποιοι είναι οι διάφοροι τρόποι για θερμομόνωση & μόνωση ταράτσας;

Υπάρχουν τρεις βασικοί μέθοδοι για μόνωση ταράτσας, ανάλογα με την σειρά των στρώσεων των υλικών μόνωσης σε αυτά.

Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι (Ενδεικτική τιμή 25,65€/m² + Φ.Π.Α., Πλήρους βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈40kg/m²)

– Ανεστραμμένη Μόνωση (Ενδεικτική τιμή 28.65€/m² + Φ.Π.Α., Πλήρους βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈200kg/m²)

Συμβατική Μόνωση (Ενδεικτική τιμή 15,7€/m² + Φ.Π.Α., Περιορισμένης βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈50kg/m²)

Μόνωση Durosol Light Roof (Ενδεικτική τιμή 12,68€/m² + Φ.Π.Α., Περιορισμένης βατότητας, Βάρος μόνωσης ≈9kg/m²)

Σε περίπτωση βέβαια που δεν γνωρίζετε ποια μέθοδος μόνωσης ταράτσας ταιριάζει στην περίπτωσή σας, πατήστε στο link για επιλογή τρόπου μόνωσης ταράτσας, ώστε απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις, να βρείτε εύκολα τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα για τη δική σας μόνωση ταράτσας!

Μη χάσετε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθείτε άμεσα για πιθανή χρηματοδότηση σας για τις μονώσεις του σπιτιού σας, μέσω του προγράμματος εξοικονόμιση κατ οίκον, που υποστηρίζεται από όλες τις τράπεζες και μπορείτε να πάρετε επιχορήγηση ως και 70%!

Ρωτήστε μας για απορίες που αφορούν τις μονώσεις σας!

ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ