Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 – 19:00
ΘΑ KANETE ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΩΣΗ;
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
ΤΗΛ: 210 574 74 74

Τιμή: από 29€/m² Υλικα & Εργασία

Μόνωση Ταράτσας Durosol Light Roof

Πρωτοπόρα και πλήρως αποτελεσματική λύση για ταράτσες με περιορισμένη επισκεψιμότητα, έχοντας βάρος μόλις 9kg/m².10Ετή Εγγύηση Συστήματος

Μάθε περισσότερα..

Τιμή: από 28€/m² Υλικα & Εργασία

Εξωτερική Θερμόνωση Durosol eXternal

Με το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol eXternal το σπίτι σας παραμένει προστατευμένο από αλλαγές της θερμοκρασίας χειμώνα και καλοκαίρι! Εξοικονομείστε χρήματα και ενέργεια! 10 Έτη εγγύησης συστήματος.10Ετή Εγγύηση Συστήματος

Μάθε περισσότερα..

Τιμή: ~29€/m² Υλικα & Εργασία

Συμβατική Μόνωση

Παραδοσιακό σύστημα μόνωσης με τελική επιφάνεια το ασφαλτόπανο. Η λύση αυτή θα σας προσφέρει περιορισμένη βατότητα, με βάρος όμως περίπου 50kg/m².

Μάθε περισσότερα..

Τιμή: ~8€/m²

Στεγανοποίηση Ταράτσας

Η στεγανοποίηση ταράτσας, μπορεί να γίνει με επαλειφόμενα και επικόλληση ασφαλτόπανου. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα επαλειφόμενα για λόγους που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Μάθε περισσότερα..

Durosol Light Roof

Εξωτερική Θερμόνωση

Συμβατική Μόνωση

Στεγανοποίηση

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Τι είναι μόνωση

Μόνωση ταράτσας ενός κτηρίου είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης πάνω από την πλάκα σκυροδέματος του τελευταίου ορόφου του κτηρίου. Η ταράτσα άλλωστε είναι το σημείο του κτηρίου που δέχεται τις μεγαλύτερες καταπονήσεις από τις θερμοκρασιακές μεταβολές του περιβάλλοντος, γι’ αυτό το λόγο η κατάλληλη και αποτελεσματική μόνωσή της είναι απαραίτητη. Οι μέθοδοι που προτείνουμε για μόνωση ταράτσας είναι τρεις. Μπορείτε να διαβάσετε μερικά πράγματα για αυτές εδώ, και να δείτε τη λύση που προσφέρει η κάθε μία. Για την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου μόνωσης ταράτσας, λαμβάνεται υπόψη η υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια (για παλαιό κτήριο) ή η ενεργειακή μελέτη (για νέο κτήριο), σε συνδυασμό με την κλιματική ζώνη (περιοχή) που βρίσκεται το κτήριο, τη χρήση του και τα δομικά στοιχεία που αποτελείται. Η μόνωση πρέπει πάντα να γίνεται σε συνδυασμό με την στεγανοποίηση της για ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Όσον αφορά τη μόνωση ταράτσας πρέπει καταρχάς να γνωρίζετε πως μπορεί να μειώσει κατά 40% τη συνολική απώλεια θερμοκρασίας από το σπίτι σας. Εμείς για να εξασφαλίσουμε την πλήρως ποιοτική μόνωση, σας προτείνουμε το μονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol, το οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι συνεργάτες μας (Συνεργεία για Μονώσεις Ταρατσών).

Μόνωση Ταράτσας Durosol Light Roof

Σύστημα Durosol Light Roof: Πρόκειται για την πλέον καινοτόμα μέθοδο η οποία συνδυάζει θερμομόνωση και στεγάνωση πραγματικά με την πιο ελαφριά μορφή. Συστήνεται τόσο σε κτήρια παλαιάς όσο και νέας οικοδομής.

Πλεονεκτήματα συστήματος Durosol Light Roof

 • Εγγύηση πλήρους στεγάνωσης και θερμομόνωσης
 • Δίνεται η δυνατότητα παροχής δυο στρώσεων στεγανοποίησης ανάμεσα στην θερμομόνωση
 • Μικρό πάχος κονιόματος όπως και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος
 • Χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους μόνωσης (κλασική/συμβατική και ανεστραμμένη)

Μειονεκτήματα μεθόδου Durosol Light Roof

 • Αδυναμία αντοχής μεγάλου βάρους
 • Δεν συστήνεται σε περιπτώσεις που αναμένεται καθημερινή και συνεχής χρήση της ταράτσας
 • Δεν προσφέρεται με άλλα λόγια η δυνατότητα πλήρους βατότητας

Μόνωση Ταράτσας Durosol Light Roof Plus

Σύστημα Durosol Light Roof Plus: Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη έκδοση της καινοτόμας μεθόδου light roof η οποία αποτελεί την σίγουρη και ανεπιφύλακτη επιλογή θερμομόνωσης και στεγάνωσης.

Πλεονεκτήματα συστήματος Durosol Light Roof Plus

 • Δίνεται η δυνατότητα συνδυασμού χαμηλού βάρους και πλήρους βατότητας
 • Άριστος συνδυασμός θεμομόνωσης και στεγάνωσης
 • Εγγύηση ανθεκτικότητας μέσα στα χρόνια
 • Προσφέρεται η δυνατότητα καθημερινής απεριόριστης χρήσης
 • Συνδυασμός όλων των πλεονεκτημάτων σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους μόνωσης

Συμβατική μόνωση

Συμβατική μέθοδος: Πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη μέθοδο μόνωσης κατά την οποία η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από την στεγάνωση με αποτέλεσμα να δίνει την δυνατότητα βατότητας. Για τον λόγο αυτό η συμβατική – κλασική μέθοδος επιλέγεται κυρίως σε χώρους εμπορικούς.

Πλεονεκτήματα συμβατικής μεθόδου

 • Μέθοδος με χαμηλό κόστος
 • Αντοχή στον χρόνο
 • Άμεση και γρήγορη εφαρμογή

Μειονεκτήματα συμβατικής μεθόδου

 • Κατάλληλη κυρίως για επίπεδες επιφάνειες ή επιφάνειες με μικρή κλίση
 • Πιθανότητα αλλοίωσης λόγω συνεχούς έκθεσης σε ηλιακή ακτινοβολία
 • Λόγω τοποθέτησης ασφαλτόπανου δεν δίνεται η δυνατότητα εκατό τοις εκατό βατότητας
 • Υπάρχει περίπτωση περάσματος του νερού κάτω από την τσιμεντοκονία σε περιπτώσεις φθοράς

Ανεστραμμένη μόνωση

Ανεστραμμένη μέθοδος: Πρόκειται για την μέθοδο κατά την οποία η θερμομόνωση τοποθετείται πάνω από την στεγάνωση. Με άλλα λόγια, γίνεται λόγος για την αντίθετη μέθοδο σε σχέση με την συμβατική.

Πλεονεκτήματα ανεστραμμένης μεθόδου

 • Παρέχει προστασία στην στεγάνωση μιας και τοποθετείται από πάνω της ακόμη και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες
 • Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε περίπτωση που θέλουμε να θερμομονώσουμε
 • Προτείνεται για επιφάνειες μεσαίας ή μεγάλης έκτασης
 • Συνολικό κόστος αρκετά λογικό

Μειονεκτήματα ανεστραμμένης μεθόδου

 • Σε περίπτωση λανθασμένων κινήσεων κατά την διαδικασία της στεγανοποίησης, προβλέπεται πλήρης αποτυχία
 • Μεγάλη προσοχή και επαγγελματισμός κατά την διεκπεραίωση της μεθόδου

Στεγανοποίηση ή Θερμομόνωση

Θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι δυο παραπάνω όροι για να αποφευχθούν πιθανόν λανθασμένες πρακτικές.

Με τον όρο θερμομόνωση εννοούμε την αποφυγή διαρροής/ εισροής θερμότητας από/ σε ένα χώρο μέσω διάφορων τεχνικών. Στην θερμομόνωση λοιπόν, απαραίτητη είναι η τοποθέτηση της πολυστερίνης του θερμομονωτικού αυτού υλικού που οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως φελιζόλ.

Από την άλλη πλευρά, με τον όρο στεγανοποίηση εννοούμε την υγρομόνωση σε οποιοδήποτε χώρο ή επιφάνεια ή αντικείμενο με σκοπό να μην μπορεί να το διαπεράσει νερό, χρησιμοποιώντας επί τούτου στεγανοποιητικά υλικά ειδικά στο να κάνουν την επιφάνεια αδιαπέραστη από το νερό.

Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το πότε πρέπει να θερμομονώσουμε ή να στεγανοποιήσουμε;

Η αλήθεια είναι πως ο παραπάνω διαχωρισμός δεν είναι πάντοτε εφικτός μιας και αρκετές είναι οι φορές που χρειάζεται να προβούμε και στις δυο διαδικασίες. Ειδικότερα, εάν παρατηρούμε στο ταβάνι του χώρου μας συνεχή παρουσία υγρασίας, η οποία επιμένει ακόμη και στις μέρες που δεν είναι βροχερές τότε θα πρέπει να προβούμε τόσο στην διαδικασία της θερμομόνωσης όσο και στην διαδικασία της στεγανοποίησης. Ωστόσο, εάν τα σημάδια της υγρασίας είναι μαύρα χρειαζόμαστε θερμομόνωση, ενώ εάν κιτρινίζουν χρειαζόμαστε στεγανοποίηση. Επίσης, σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγρασία, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε θερμομόνωση.

Στεγανοποίηση

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα: Πρόκειται για την πιο ευρέως διαδεδομένη μέθοδο υγρομόνωσης στην Ελλάδα μιας εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα. Απαραίτητα σύνεργα για την διεκπεραίωση της συγκεκριμένης διαδικασίας αποτελούν τα ρολά από ασφαλτικό υλικό, υπάρχουν ρολά ποικίλων ειδών, το οποίο θα πρέπει να επικολληθεί στην ταράτσα με φλόγιστρο και την κατάλληλη κόλλα- βερνίκι.

Πλεονεκτήματα στεγανοποίησης με ασφαλτόπανα:

 • Μέθοδος που αποτελεί εγγύηση υγρομόνωσης αντέχοντας στον χρόνο
 • Η τιμή της όλης διαδικασίας είναι οικονομική
 • Εγγυάται σίγουρη προστασία από υγρασία
 • Δεν παρουσιάζει πρόβλημα κατά την συστολή και διαστολή της επιφάνειας στην οποία θα εφαρμοστεί

Στεγανοποίηση με επαλειφόμενα: Μια ακόμη μέθοδος η οποία προσφέρει στεγανοποίηση όχι όμως θερμομόνωση είναι η επικάλυψη της ταράτσας με στεγανωτικά υλικά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία είδη επαλειφόμενων υλικών τα ακρυλικά, τα πολυουρεθανικά και τα αυτά των σιλανικών ρητινών. Επιλέγοντας ένα από τα τρία παραπάνω επαλειφόμενα υλικά μπορούμε να προβούμε στο πέρασμα της ταράτσας με αυτό το οποίο έχουμε επιλέξει. Πρόκειται για υλικά άσπρα στο χρώμα που δεν τραβούν τις ακτίνες του και έτσι συμβάλλουν στην ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Πλεονεκτήματα στεγανοποίησης με απαλειφόμενα υλικά:

 • Μέθοδος με υλικά που εγγυώνται ανθεκτικότητα στον χρόνο
 • Δυνατότητα άμεσης απορρόφησης νερού καθώς και στεγνώματος
 • Εύκολη επισκευή σε περίπτωση βλάβης με το πέρασμα απαλειφόμενων ένα ή δυο χεριών
 • Σημαντικά συμφέρουσα οικονομική επιλογή
 • Σημαντική παράμετρος το λευκό χρώμα των απαλειφόμενων υλικών για την όσο τον δυνατόν λιγότερη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας
Σπίτι στο οποίο φαίνονται συστήματα θερμομόνωσης. Στον τοίχο φαίνεται το σύστημα για Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων Durosol External. Στο μπαλκόνι φαίνεται το Σύστημα για μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof Plus και στην ταράτσα το ελαφρύ σύστημα για μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof.

Εξοικονομήστε χρήματα με τη μόνωση της ταράτσας σας

Οι καιρικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά έντονες, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως κάτι το οποίο έχει ως άμεση συνέπεια να αναγκαζόμαστε όλοι μας να καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια (άρα και χρήματα), για να φέρουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας σε υποφερτές συνθήκες.

Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τις θερμικές απώλειες και να κρατήσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας σε λογικά πλαίσια είναι η μόνωση της ταράτσας σας. Η μόνωση, περιλαμβάνει τόσο τη μόνωση ταράτσας όσο και την εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη.

Ιδανικά, η μόνωση ταράτσας καλό είναι να γίνεται από την αρχή, όταν κατασκευάζεται το κτίριο σας. Σε αυτή την περίπτωση, ονομάζεται κατασκευαστική μόνωση ταράτσας. Αν δεν γίνει σε αυτή τη φάση αλλά αργότερα, και η ταράτσα σας έχει θερμικές απώλειες ή διαρροή νερού, μπορούμε και πάλι να πετύχουμε την υγρομόνωση και θερμομόνωση της ταράτσας σας, με την λεγόμενη επισκευαστική μόνωση ταράτσας

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ DUROSOL ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ;

«Αναπνέει» και άρα δεν έχουμε συσσώρευση υγρασίας στην επιφάνεια του μονωτικού

Έχει την υψηλότερη θερμομονωτική ικανότητα (πιστοποιημένες ιδιότητες)

Συνοδεύεται από ΕΓΓΥΗΣΗ 10 Χρόνων για κάθε μόνωση ταράτσας!

Οι θερμομονωτικές και μηχανικές ιδιότητες του DUROSOL παραμένουν αμετάβλητες και με την πάροδο 100 ετών κατά τη μόνωση ταράτσας

Είναι υγιεινό, διογκώνεται με ατμό, δεν περιέχει επιβλαβή αέρια όπως freon ή CO2

Δεν απορροφάει – κατακρατάει υγρασία και δεν προσβάλλονται οι θερμομονωτικές του ιδιότητες από την υγρασία και το νερό

Προσοχή!

Τα μονωτικά με κλειστές κυψέλες, δεν «αναπνέουν» και δημιουργούν προβλήματα συσσώρευσης υγρασίας. Σε μονώσεις ταρατσών που χρησιμοποιούνται υλικά που δεν «αναπνέουν» οι χώροι γίνονται ανθυγιεινοί, απαιτείται συχνός εξαερισμός και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών (πιάνει υγρασία στο ταβάνι και στις κολώνες, συνήθως στην κουζίνα και στο μπάνιο όπου παράγονται πολλοί υδρατμοί) και μετέπειτα μούχλα.

Για αυτό η μόνωση ταράτσας με Durosol είναι η κορυφαία μόνωση!

Συστήματα για μονώσεις ταρατσών Θερμομόνωση και Στεγανοποίηση

DUROSOL LIGHT ROOF ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ
ΤΙΜΗ 23,35€/m²+ φπα 29€/m²+φπα 52,5€/m²+φπα
ΒΑΤΟΤΗΤΑ Περιορισμένη* Περιορισμένη* Πλήρη
ΒΑΡΟΣ 9kg/m² 50kg/m² 200kg/m²
ΠΑΧΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 6cm 9-17cm 9-17cm
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ & ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ
10 ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ

*Υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη βατότητα με επίστρωση επιπλέον υλικών πάνω από την εκάστοτε εφαρμογή.

Βρες ποιά μόνωση ταιριάζει στην περίπτωσή σου

Απάντησε σε μερικές απλές ερωτήσεις σχετικά με την χρήση της ταράτσας σου και βρες την μόνωση που χριάζεσαι!

210 574 74 74