Τα οφέλη της Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Εξωτερική Θερμομόνωση

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους  ή ημι-κλειστούς χώρους με ελλειπή εξωτερική θερμομόνωση όπως το σπίτι, τους χώρους εργασίας ,τα εμπορικά κέντρα, τα σχολεία και τις εγκαταστάσεις αναψυχής. Ο αέρας που αναπνέουμε σε τέτοια μέρη μπορεί να έχει επιπτώσεις στο σώμα μας. Αυτά, κυμαίνονται από δυσφορία για πρόκληση ή επιδείνωση αναπνευστικών αλλεργιών με τα παιδιά σας και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τέτοιες καταστάσεις μπορούν πολύ εύκολα να αποφευχθούν με ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού αλλά και θερμομόνωσης. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που έχει η εξωτερική θερμομόνωση συγκεκριμένα, είναι ότι μπορεί να προφυλάξει τους τοίχους και το σπίτι σας  από τη δημιουργία μούχλας. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα ο αέρας που αναπνέουν τα μέλη της οικογένειάς σας να είναι περισσότερο καθαρός και  έτσι να προβλέπονται αρκετά από τα προβλήματα που αναφέραμε.

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης στην Ελλάδα δεν είναι γενικά πολύ διαδεδομένο. Πολύς  κόσμος μάλιστα, δεν γνωρίζει αυτή την επιλογή μόνωσης . Αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης γνώσης της σημαντικότητάς της σε σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας και της καλής συντήρησης του κτιρίου. Συγκεκριμένα, αν ζείτε σε παλιό σπίτι θα έχετε παρατηρήσει πως ξοδεύετε συγκριτικά περισσότερα χρήματα για να το κρατήσετε ζεστό το χειμώνα. Μπορεί επίσης  να έχετε παρατηρήσει πως ακόμη και όταν το σπίτι είναι ζεστό μέσα, κάποιοι τοίχοι είναι κρύοι στο άγγιγμα.

Γιατί παρατηρείται αυτό το φαινόμενο;

Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα παλιά σπίτια έχουν στερεά τοιχοποιία που δεν ευνοεί καθόλου τη διατήρηση της ζεστασιάς. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως τοίχοι τέτοιων κτιρίων μπορούν να υποστηριχθούν από εξωτερική θερμομόνωση. Με αυτό το σύστημα, τοποθετούνται στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού πολλές προστατευτικές στρώσεις μονωτικών υλικών το οποίο τελειοποιείται εφαρμόζοντας το τελικό επίχρισμα(χρωμοσοβά) το οποίο έρχεται στο χρώμα και το είδος της επιφάνειας που έχετε επιλέξει.

Εξωτερική Θερμομόνωση Smart Pack

 

Η εταιρεία Φραγκουλάκης με πολυετή εμπειρία στην εξωτερική θερμομόνωση  κατάφερε να σχεδιάσει και σας προσφέρει το εξειδικευμένο σύστημα θερμομόνωσης Smart Pack. Πρόκειται ουσιαστικά για τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών εξωτερικά από τα δομικά στοιχεία του κτιρίου. Είναι μία αρκετά σημαντική εργασία θερμομόνωσης η οποία συμπληρώνεται εξαιρετικά με μία μόνωση ταράτσας. Σε αυτή την περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι συγκριτικά καλύετρα. Η υψηλή ποιότητα και η ελαστικότητα των υλικών DUROSOL που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο σύστημα, μας δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε 10 έτη εγγύησης των υλικών μας. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα τα στάδια εφαρμογής της θερμοπρόσοψης εδώ.

Η Εξωτερική Θερμομόνωση προσφέρει ταυτόχρονα και ανακαίνιση

Στα κτίρια που πραγματοποιείται εξωτερική θερμομόνωση με DUROSOL External προσφέρεται παράλληλα και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου. Αυτό συμβαίνει γιατί ως τελικό στάδιο στο συγκεκριμένο σύστημα τοποθετείται χρωμοσοβάς στο χρώμα της επιλογής σας. Εκτός από αυτό, παρέχεται και μία αρκετά μεγάλη ποικιλία στις επιλογές των αρχιτεκτονικών σχεδίων και της υφής του τελικού αποτελέσματος. Με αυτό τον τρόπο, έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και την όψη που πραγματικά ταιριάζει στο σπίτι σας.

Η Εξωτερική Θερμομόνωση συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη

Η έννοια της εξωτερικής θερμομόνωσης κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό αλλά και δημοτικότητα λόγω της συνειδητοποίησης της εξοικονόμησης της ενέργειας. Η θερμομόνωση γίνεται κυρίως στους εξωτερικούς τοίχους, στους εσωτερικούς, στην ταράτσα και στην σοφίτα(σε περίπτωση που υπάρχει).

Γενικότερα στις μέρες μας οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται όλο και πιο πολύ σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή η νοοτροπία μπορεί κάλλιστα να ενισχυθεί από τη μόνωση των εσωτερικών ή εξωτερικών τοίχων ενός σπιτιού μιας και η απώλεια ενέργειας μπορεί να μειωθεί αισθητά. Αυτή η διαφορά μπορεί να γίνει αντιληπτή, τόσο σε σχέση με τα χρήματα που σπαταλά ένα μέσο νοικοκυριό για θέρμανση όσο και από τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας γενικότερα. Πρέπει να κάνουμε όλοι ένα μικρό βήμα και να συνδράμουμε στην αειφόρο ανάπτυξη.


Εσωτερική Μόνωση Τοίχου

Η εσωτερική μόνωση τοίχου μπορεί να εξοικονομήσει απώλειες θερμότητας έως και  30% καθώς ένα μεγαλύτερο κομμάτι της ενέργειας χάνεται από τους εξωτερικούς τοίχους. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι η πιο συμφέρουσα από άλλες μορφές μονώσεων καθώς βοηθά στην προστασία του σπιτιού από υγρά, υγρασία και κρύο καθώς η διακοπή των θερμικών γεφυρών μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Στην περίπτωση της εξωτερικής μόνωσης, η θερμομόνωση, η στεγανοποίηση και η τελική επεξεργασία γίνονται ταυτόχρονα για να σχηματίσουν έτσι ένα ολοκληρωμένο σύστημα.

 

Τέλος, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε σύντομα μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της Εξωτερικής Θερμομόνωσης:

  • Μιας και το έργο πραγματοποιείται έξω από το σπίτι, δημιουργεί μικρή «αναστάτωση» στη λειτουργία του νοικοκυριού.
  • Η εξωτερική μόνωση του τοίχου βελτιώνει την ικανότητά του να αντέχει έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Διατηρεί τον τοίχο στεγνό και ζεστό, εμποδίζοντας την εισροή υγρών στοιχείων στο σπίτι.
  • Μειώνει αισθητά την ηχορύπανση.
  • Απαιτεί μέτρια επανατοποθέτηση συστημάτων όπως δορυφορικών πιάτων κλπ.
  • Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του κτιρίου καλύπτοντας ρωγμές ή κακή απόδοση.
  • Έχει απεριόριστες αρχιτεκτονικές επιλογές.
  • Η αντοχή των υλικών Durosol έρχεται με 10ετή εγγύηση.
2018-06-14T16:55:14+00:00 Μάρτιος 2nd, 2018|Εξωτερική θερμομόνωση, Θερνονόνωση, Μόνωση|