Γιατί να κάνετε μόνωση κεραμοσκεπής;

Γιατί να κάνετε μόνωση κεραμοσκεπής;

Από μόνη της η κεραμοσκεπή δίνει καλύτερα ενεργειακά αποτελέσματα στο κτίριο σας αλλά μια μονωμένη κεραμοσκεπή αποδίδει αποδεδειγμένα προσθετικά στη συνολική ενεργειακή επίδοση του σπιτιού σας. Παρότι τα κεραμίδια είναι συλλέκτες της ηλιακής ακτινοβολίας και κατά συνέπεια την εκπέμπουν στο εσωτερικό του σπιτιού, η εφαρμογή θερμομόνωσης είναι αναγκαίο καλό για την βέλτιστη μόνωση του σπιτιού μας από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και τη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος διαβίωσης.
Ας δούμε όμως ποια είναι τα οφέλη της μόνωσης στην κεραμοσκεπή πιο αναλυτικά .

Στεγανοποίηση της στέγης

Η κεραμοσκεπή, όπως είναι φυσικό λόγω της κλίσης της, υφίσταται προβλήματα διαρροής νερών και στεγάνωσης σε πιο σπάνιες περιπτώσεις χωρίς να είναι απίθανο να συμβεί. Η διαρροή νερών μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους: είτε από ανοίγματα στα κεραμίδια είτε στους κορφάδες και στα σημεία που η κεραμοσκεπή συναντά τις υδρορροές. Εφαρμόζοντας λοιπόν μόνωση κάτω από τα κεραμίδια έχουμε διπλή προστασία από πλευράς στεγανοποίησης και από πλευράς θερμομόνωσης.

Μείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας της στέγης

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της μόνωσης κεραμοσκεπής είναι η μείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας της στέγης που πολλές φορές φτάνει εώς και το 50%. Εδώ αναφερόμαστε στο ποσοστό αυτό προσεγγιστικά καθώς πρέπει να υπάρχουν και άλλα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα στο κτήριο και να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά για την επίτευξη ενός τόσο μεγάλου ποσοστού. Σε κάθε περίπτωση η μείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας της στέγης είναι αισθητή και βοηθάει σε εξαιρετικό βαθμό την αποφυγή εισροής θερμότητας στο σπίτι.

Μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας κτιρίου

Συνέπεια της εφαρμογής θερμομόνωσης στη κεραμοσκεπή είναι προφανώς και η μείωση των θερμικών απωλειών του κτιρίου. Η εσωτερική θερμοκρασία του κτιρίου μειώνεται εώς και 30% και διατηρείται σταθερή ανεξαρτήτως των μεταβολών της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος . Αυτό σημαίνει ότι το κτίριο δέχεται σταδιακά και πολύ πιο αργά τις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας που σε συνδυασμό εξωτερική θερμομόνωση στους κάθετους τοίχους του σπιτιού μπορεί να επιτύχει πολύ μεγαλύτερη μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σπιτιού.

Εξοικονόμηση ενεργείας και οικονομικών πόρων

Όπως είναι λογικό, όλα τα παραπάνω βοηθούν στην άμεση εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και δροσιά του σπιτιού. Τα αποτελέσματα μιας καλής και σωστής θερμομόνωσης είναι αισθητά από τον πρώτο κιόλας χρόνο και επηρεάζουν θετικά τα έξοδα του νοικοκυριού. Με λίγα λόγια, η οικονομική απόσβεση, σε αυτή την πολύ σημαντική επένδυση και για την διαμονή σας στο σπίτι, πραγματοποιείται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η επένδυση αυτή έχει, επίσης, μακροπρόθεσμο χαρακτήρα καθώς δεν είναι μια εργασία που χρειάζεται να γίνει κάθε 1-2 χρόνια για να αποδώσει και η συντήρηση της είναι πολύ οικονομική.

Τεχνογνωσία και προτάσεις από την εταιρία μας.

Στην εταιρία μας, έχοντας την εμπειρία 50 και πλέον χρόνων στο χώρο της ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, προτείνουμε υπεύθυνα τη χρήση του κορυφαίου μονωτικού υλικού Durosol το οποίο φέρει πιστοποίηση CE και είναι αποτέλεσμα μελέτης και ερευνών σχεδόν 20 χρόνων. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά της εταιρίας τα οποία είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους και σχεδιασμένα για να έχουν εξαιρετική πρόσφυση σε όλες τις επιφάνειες, το Durosol ενισχύει θερμομονωτικά το κτίριο σας και προσφέρει υψηλά αποτελέσματα . Για το λόγο αυτό το χρησιμοποιούμε και το προτείνουμε για τη μόνωση κεραμοσκεπής και όχι μόνο καθώς οι εφαρμογές του δεν περιορίζονται εκεί. Τα συστήματα Durosol Light Roof, Durosol Light Roof Plus και Durosol External αποτελούν τα κορυφαία συστήματα της εταιρίας μας και αποτελούν καινοτόμα συστήματα που φέρουν 10ετή εγγύηση υλικών. Μπορείτε να δείτε πληθώρα έργων στην αντίστοιχη ενότητα της σελίδας μας.

2018-03-22T11:57:49+00:00 Μάρτιος 15th, 2018|Μονώσεις ταρατσών, Μόνωση, Στεγανοποίηση|