Ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας;

Ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας;

Είναι πολύ πιθανό να σκέφτεστε να κάνετε μία μόνωση ταράτσας στην πολυκατοικία σας ή στην εξοχική σας κατοικία. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί που δεν μπορείτε να λύσετε τόσο εύκολα. Για παράδειγμα, ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας, ποια μόνωση ταράτσας ταιριάζει καλύτερα στο κτήριο μου; Φυσικά, αυτές οι απορίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κόστος αλλά και την αντοχή του συστήματος σε βάθος χρόνου.

Αρχικά, μόνωση ταράτσας είναι η τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού πάνω στην πλάκα σκυροδέματος του τελευταίου ορόφου του κτηρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η ταράτσα σας είναι εκείνο το σημείο που δέχεται τις περισσότερες καταπονήσεις από τις αλλαγές της θερμοκρασίας και τα καιρικά φαινόμενα. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να στραφείτε σε μία μόνωση ταράτσας εάν επιθυμείτε σταθερές θερμοκρασίες χειμώνα και καλοκαίρι.

Με την πάροδο του χρόνου ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιλαμβάνονται τα σημαντικά οφέλη μιας καλής μόνωσης στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σπιτιού. Μαζί, θα δούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

Τι πρέπει να προσέξετε για να καταλήξετε στο ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας για εσάς!

Τελικά, ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας; Η απάντηση είναι καμία! Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την απάντηση σε αυτή την ερώτηση και για το κάθε ακίνητο η καλύτερη μόνωση ταράτσας μπορεί να είναι διαφορετική.

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε οποιαδήποτε αγοραστική απόφαση. Το ίδιο θα ισχύει και στη μόνωση ταράτσας. Υπάρχουν πολλές μονώσεις, άλλες πιο φθηνές και άλλες πιο ακριβές. Θα πρέπει να βρεθεί μία μέση λύση σχετικά με το κόστος της μόνωσής σας. Ορισμένες που θα σας φανούν εξαιρετικά φθηνές, καλό θα ήταν να αποφεύγονται μιας και σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθούν μη αξιόπιστες.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Το κτήριο σαν οικοδομική κατασκευή παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κατάλληλης μόνωσης. Ορισμένα παλιά κτήρια δεν έχουν τη «δύναμη» να αντέξουν κάποια συστήματα μονώσεων τα οποία χαρακτηρίζονται ως πιο βαριά. Δηλαδή, η παλαιότητα του κτηρίου και η κατάσταση της ταράτσας σας είναι στοιχεία που βοηθούν την κατάλληλη επιλογή.

ΧΡΗΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Η ταράτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Μερικοί από εσάς επιθυμείτε μια ταράτσα με περιορισμένη βατότητα, δηλαδή να την επισκέπτεστε ελάχιστες φορές όπως για παράδειγμα όταν απλώνετε τα ρούχα σας. Άλλοι, μπορεί να επιθυμούν να έχουν μία ταράτσα με πλήρη βατότητα και να τη χρησιμοποιούν και ως χώρο αναψυχής. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να έχετε έπιπλα, βαριές γλάστρες ή μπάρμπεκιου και να περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας. Αυτές είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις και θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση από τον τεχνικό που θα επιλέξετε να κάνει μόνωση στην ταράτσα σας αλλά και διαφορετικά συστήματα.

Μόνωση Ταράτσας: Ποια είδη υπάρχουν;

Θερμομόνωση ταράτσας με το σύστημα durosol light roof.

Θερμομόνωση Ταράτσας

Η θερμομόνωση ταράτσας είναι η πλέον πιο συχνή επιλογή στη μόνωση ταράτσας. Μπορεί να σας εξασφαλίσει άνετες συνθήκες διαβίωσης χειμώνα και καλοκαίρι. Η θερμομόνωση ταράτσας προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων. Ουσιαστικά, με τη θερμομόνωση ταράτσας αυτό που καταφέρνετε είναι να έχετε σταθερές θερμοκρασίες και αποφυγή υγρασίας και μούχλας.

Μιας και ξεκινήσαμε με το ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας, είναι αναγκαίο να σας αναφέρουμε συνοπτικά τα συστήματα θερμομόνωσης, που

Θερμομονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol που χρησιμοποιείται στη θερμομόνωση ταράτσας

αποτελούν πλέον την πιο συχνή επιλογή. Στην εταιρεία Φραγκουλάκη έχουμε σχεδιάσει και παράγουμε αποκλειστικά θερμομονωτικά συστήματα χρησιμοποιώντας το υλικό Durosol 3ης γενιάς. Μπορείτε να διαβάσετε για τις εξαιρετικές του ιδιότητες εδώ.

Durosol Light Roof

Tο σύστημα αυτό συνδυάζει θερμομόνωση και στεγάνωση μαζί. Ενδείκνυται για παλιά και πιο καινούρια κτήρια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ σύστημα το οποίο όμως δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο βάρος. Το θερμομονωτικό υλικό Durosol που χρησιμοποιείται έχει εγγύηση 10 ετών.

-Συμβατική Μόνωση

Επιλέγεται κατά βάση σε εμπορικούς χώρους. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους μόνωσης στην οποία η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από τη στεγάνωση για να παρέχεται και βατότητα. Η στεγάνωση γίνεται με ασφαλτόπανα. Γενικά πρόκειται για σχετικά ξεπερασμένη μέθοδο.

-Ανεστραμμένη Μόνωση

Πρόκειται για την αντίθετη περίπτωση από αυτή της συμβατικής. Δηλαδή, η θερμομόνωση τοποθετείται πάνω από τη στεγάνωση. Έχει αρκετά λογικό κόστος και προτιμάται στις περιπτώσεις που επιθυμείται θερμομόνωση.

Στεγανοποίηση ή Υγρομόνωση Ταράτσας

Στεγανοποίηση είναι μια διαδικασία  υγρομόνωσης. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό που θα ζητήσετε και να ενημερωθείτε επαρκώς. Οι μέθοδοι στεγανοποίησης δεν προσφέρουν και θερμομόνωση όπως συμβαίνει τα θερμομονωτικά συστήματα που έχουν και τα δύο χαρακτηριστικά.

Aσφαλτική μεμβράνη που χρησιμοποιείται στη στεγανοποίηση ταράτσας.

-Στεγανοποίηση με Ασφαλτόπανα

Είναι μία μέθοδος στεγανοποίησης που συναντάται αρκετά συχνά στην Ελλάδα. Τα ασφαλτόπανα επικολλούνται στην επιφάνεια της ταράτσας με φλόγιστρο. Έχει εγγυημένα αποτελέσματα υγρομόνωσης.

 

-Στεγανοποίηση με Επαλειφόμενα

Είναι μία μέθοδος που προσφέρει υγρομόνωση όχι όμως και θερμομόνωση και γίνεται με την επικάλυψη της ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά. Υπάρχουν τρία τέτοια υλικά: τα ακρυλικά, τα πολυουρεθανικά και αυτά των σιλανικών ρητινών. Αποτελούν οικονομική επιλογή και το λευκό τους χρώμα παρέχει την ελάχιστη απορρόφηση των ακτινών του ηλίου.

 

Ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας τελικά; Η απάντηση προσαρμόζεται στις ανάγκες σας αλλά και στα χαρακτηριστικά του κτηρίου. Είναι σημαντικό παρόλα αυτά να μην ξεχνάτε πως τα καινοτόμα  συστήματα μόνωσης ταράτσας που διαθέτει ο όμιλος Φραγκουλάκη, σας προσφέρουν θερμομόνωση και στεγανοποίηση. Επίσης διατηρούν σταθερές ιδιότητες χάρη στο θερμομονωτικό υλικό Durosol.

Φυσικά, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δωθεί στο συνεργείο που θα επιλέξετε να σας εγκαταστήσει τη μόνωση καθώς μία ερασιτεχνική τοποθέτηση μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυεμείτε. Τέλος αν ακόμη έχετε ενδοιασμούς σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας για εσάς, μπορείτε εδώ να δείτε ποιο είναι το κατάλληλο σύστημα για εσάς!

 


 Στην εταιρεία Fragoulakis είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας λύσουμε κάθε απορία και να ακούσουμε τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού σας σε θέματα μόνωσης σπιτιού και συστημάτων κουφωμάτων. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 574 74 74 ή στο email sales@fragoulakis.gr