Τα είδη των μονώσεων

Ποια είναι τα είδη των μονώσεων;

Αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα βρίσκεται η αναμονή για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον ΙΙ που αφορά την χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης σε οικιακό επίπεδο. Με αφορμή τις δαπάνες των εργασιών που καλύπτει το πρόγραμμα και με βάση την μακρόχρονη εμπειρία της εταιρίας στο τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης , θελήσαμε να αναρτήσουμε το συγκεκριμένο άρθρο που αφορά τις μονώσεις γενικά και αναλύει συνοπτικά ποιες μονώσεις μπορούν να θωρακίσουν ενεργειακά το κτίσμα μας.

  1. Μόνωση τοίχων

Η συγκεκριμένη μόνωση αφορά είτε τους κάθετους τοίχους ενός κτίσματος. Να διευκρινιστεί ότι εδώ αναφερόμαστε σε στερεούς τοίχους χωρίς εσωτερικής κοιλότητες. Έτσι, με βάση τον τύπο της μόνωσης , υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες :

α) την εσωτερική μόνωση τοίχων

β) την εξωτερική μόνωση τοίχων

Η εσωτερική συνήθως εφαρμόζεται σε εσωτερικά δωμάτια του σπιτιού για επιπλέον θερμομόνωση σε συγκεκριμένους χώρους που θέλουμε να επιτύχουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα .

Η εξωτερική θερμομόνωση τοίχων αφορά την θερμοπρόσοψη που με δυο λόγια σημαίνει ότι θωρακίζεται θερμικά η πρόσοψη του κτηρίου και γενικότερα οι εξωτερικοί τοίχοι του.

Στην εταιρία μας , προτείνουμε την απόλυτη λύση εξωτερικής θερμομόνωσης με το σύστημα Durosol External , το οποίο παρέχεται με 10ετή εγγύηση. Το συγκεκριμένο σύστημα θωρακίζει ενεργειακά ολόκληρο το κτίριο με τη χρήση του μονωτικού υλικού 3ης γενιάς Durosol. Το Durosol αποτελεί προϊόν έρευνας και ανάπτυξης  17 και πλέον έτη και κατέχει πιστοποίηση CE.

εξωτερικη θερμομονωση κτιριου στη φαση της εφαρμογης του συστηματος

  1. Μόνωση Ταράτσας

Στη μόνωση ταράτσας υπάρχουν δυο τύποι πάλι με βάση τον τύπο της μόνωσης :

α)Η εσωτερική μόνωση ταράτσας και

β)Η εξωτερική μόνωση ταράτσας .

Η εσωτερική μόνωση ταράτσας έχει μικρότερη συχνότητα χρήσης στην χώρα μας αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται . Συνήθως , είναι πιο ακριβός τύπος μόνωσης αλλά πετυχαίνει εξίσου καλά αποτελέσματα .

Η εξωτερική μόνωση ταράτσας εφαρμόζεται με διαφορετικές μεθόδους που αναφέρονται στην ενότητα του site που είναι αφιερωμένη σε αυτές ( Μονώσεις Ταρατσών). Το σύστημα που παρέχει η εταιρία μας και αποτελεί το πιο καινοτόμο είναι το σύστημα Durosol Light Roof , το οποίο παρέχεται με 10ετή εγγύηση . Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί το μονωτικό υλικό Durosol της εταιρίας μας , το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο μας στον Ασπρόπυργο και σε συνδυασμό με τα πλήρως συμβατά υλικά που προδιαγράφονται για το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρουν άριστα θερμομονωτικά αποτελέσματα . Αποτελεί την ιδανική λύση για παλιές κατασκευές που δεν αντέχουν μεγάλο πρόσθετο βάρος αλλά και για νέες που προορίζονται για περιορισμένη χρήση. Για πλήρη βατότητα, με λιγότερο όμως βάρος από παλαιότερες μεθόδους μόνωσης ,το σύστημα Durosol Light Roof Plus αποτελεί την ιδανικότερη λύση για ταράτσες που χρησιμοποιούνται συχνά καθώς γίνεται η τελική επίστρωση με γρανιτοπλακάκι της επιλογής σας.

μονωση ταρατσας σε παραθαλασσια περιοχη με το συστημα Durosol Light Roof

  1. Μόνωση Παραθύρων και Πορτών

Για αυτό το κομμάτι , σιγουρευτείτε ότι έχετε συστήματα κουφωμάτων με διπλούς ή και τριπλούς υαλοπίνακες . Η διπλή προστασία αυτή θα σας προστατεύσει όχι μόνο από την εναλλαγή των θερμοκρασιών το χειμώνα ή το καλοκαίρι αλλά και από το θόρυβο , διατηρώντας το σπίτι σας ζεστό και ήσυχο.

Η εταιρία Fragoulakis , με χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων , παρέχει πλέον ολοκληρωμένα συστήματα κουφωμάτων PVC (δείτε τον σχετικό ιστότοπο εδώ) τα οποία είναι κατασκευασμένα με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

ζευγαρι καθεται στον καναπε με θεα τα κουφωματα και την αυλη

  1. Μόνωση Δαπέδου

Τέλος, καλό θα ήταν να αναφερθούμε στην μόνωση δαπέδων, που μπορεί να απαιτεί μια γενναία χρηματική επένδυση αλλά ολοκληρώνει ουσιαστικά την ενεργειακή θωράκιση ενός σπιτιού. Μπορεί μέχρι πρόσφατα να μην υπήρχε ούτε στο εξωτερικό σαν πρόβλεψη στην κατασκευή ενός κτιρίου αλλά αυτό έχει αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια. Συνήθως, τα καινούργια σπίτια έχουν κάποια μονωτικά υλικά κάτω από την τσιμεντοειδή επιφάνεια αλλά παλαίοτερα κτίσματα με “παρωχημένα” δάπεδα χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Επίσης, μια εναλλακτική είναι η τοποθέτηση χαλιών σε όλο τον χώρο, κάτι το οποίο δίνει και μια άμεση αισθητική ζεστασιά στο χώρο.

μαστορας τοποθετει δαπεδα πανω απο συστημα μονωσης δαπεδων