Πόσο σημαντική είναι η μόνωση ταράτσας;

Μόνωση Ταράτσας

Η μόνωση ταράτσας είναι μία πολύ σημαντική εργασία. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες δεν δίνουν την ανάλογη σημασία στην μόνωση της ταράτσα τους. Αν περιμένετε πρώτα να εμφανιστούν τα προβλήματα για να τα αντιμετωπίσετε, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με παραφουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος,μολύνσεις,διαρροές,μέχρι και ανάπτυξη μούχλας! Μία καλά μονωμένη ταράτσα είναι και μια οικονομικά αποδοτική ταράτσα. Είναι επίσης μία προστατευμένη ταράτσα. Μία σωστή μόνωση ταράτσας είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε, μιας και συνεισφέρει στη γενική ενεργειακή απόδοση του σπιτιού. Αν αναρωτιέστε πως η μόνωση ταράτσας  παίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο, είμαστε εδώ για να σας λύσουμε την απορία.

Γιατί να κάνετε μόνωση ταράτσας;

#1 Διατηρεί τη Θερμοκρασία

Η ταράτσα σας ευθύνεται για το 25% της απώλειας της ζέστης του νοικοκυριού σας. Η μόνωση  “παγιδεύει” τη θερμότητα του σπιτιού, δημιουργώντας ένα ζεστό κέλυφος που ευνοεί την ενεργειακή απόδοση, τη ζεστασιά και ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον. Εάν η μόνωση της ταράτσας σας φθαρεί, είναι κατεστραμμένη ή δεν υπάρχει, το σπίτι σας θα γίνεται όλο και πιο παγωμένο. Ακόμη, θα γίνεται πολύ πιο ζεστό κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό, θα έχει ως συνέπεια να σπαταλάτε πολύ περισσότερη ενέργεια και χρήματα σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης του σπιτιού. Παρόλα αυτά, το σπίτι σας μπορεί να μην αποκτά την θερμοκρασία που επιθυμείτε λόγω μιας κακής θερμομόνωσης  και έτσι να βρίσκεστε σε ένα φαύλο κύκλο που ενώ θα σπαταλάτε όλο και περισσότερα χρήματα να μην έχετε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε.

#2 Εμποδίζει τις Διαρροές

Η μόνωση της ταράτσας μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο πρόληψης διαρροών. Αν η οροφή σας έχει μεγάλη διαρροή, θα επιβραδυνθεί από τη στεγανοποίηση της ταράτσας. Αν όμως δεν έχετε προβλέψει με αυτό τον τρόπο αφήνετε το σπίτι σας ευάλωτο σε ανεπιθύμητο νερό. Ακόμη και μία μικρή διαρροή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχετε τακτικά τυχόν πηγές νερού από ρωγμές σε τοίχους του σπιτιού ή στα μπαλκόνια. Αυτό, προτείνεται γιατί είναι πιθανό  να καταλάβετε ένα πρόβλημα διαρροής όταν πλέον θα είναι πολύ αργά και θα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και χρήματα για να βελτιωθεί η κατάσταση. Για αυτό το λόγο, με μία επένδυση στη στεγανοποίηση της ταράτσας σας  έχετε αυτόματη απόσβεση των χρημάτων σας και μπορείτε να προλαμβάνετε πιο άμεσα τυχόν διαρροές.

#3 Προσθέτει Αξία στο Ακίνητο

Ενώ η μόνωση της ταράτσας σας μπορεί να μοιάζει με μία μικρή συνιστώσα του νοικοκυριού, αυξάνει άμεσα την αξία ενός σπιτιού. Η δομική ακεραιότητα μιας στέγης συνδέεται άμεσα με την αξία ενός σπιτιού. Μια ενισχυμένη μόνωση ταράτσας που ανταποκρίνεται στην εξέλιξη της αγοράς, μπορεί να αυξήσει την αξία ενός σπιτιού. Ομοίως, μία αδύναμη με ρωγμές ταράτσα μπορεί να μειώσει την αξία του. Όταν γίνεται λόγος  για μόνωση ταράτσας αναφερόμαστε σε μία επένδυση που θα κάνετε στο ακίνητο σας. Στην περίπτωση δε, που επιλέξετε τον όμιλο Φραγκουλάκη για οποιαδήποτε μόνωση ταράτσας, έχετε στο νου σας πως έρχεται με εγγύηση υλικών Durosol 10 ετών.

#4 Προλαμβάνει την Ανάπτυξη Μούχλας

Η μόνωση εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα αναπτύσσεται σε υγρές και θερμές περιοχές. Η θερμομόνωση μπορεί να διατηρεί τη θερμότητα, αλλά γεμίζει τα κενά που δημιουργούνται μεταξύ της οροφής των τοίχων και άλλων πλαισίων. Εξαλείφει την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας στα μέρη που συναντάται συνήθως, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση της. Για το λόγο αυτό, εάν έχετε σημάδια μούχλας θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τη μόνωση του σπιτιού σας. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε πολύτιμο  χρόνο αλλά και χρήματα σε βάθος χρόνου.

Δώστε την αρμόζουσα σημασία στη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Εάν βιώνετε ασυνήθιστο κρύο ή ζέστη, ίσως είναι η στιγμή να σκεφτείτε τη μόνωση της ταράτσας ή του σπιτιού σας. Ακόμη, εάν παρατηρείτε διαρροές είναι συνετό να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Στον όμιλο Φραγκουλάκη με εμπειρία ετών στο χώρο των μονώσεων μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζει η ταράτσα ή το σπίτι σας και να βρούμε μία λύση ταιριαστή στην εκάστοτε περίπτωση.

Δείτε περισσότερα για τις μονώσεις ταρατσών

2018-06-15T09:37:07+00:00 Φεβρουάριος 26th, 2018|Μονώσεις ταρατσών|